Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент вручив військовим сертифікати на нове та відремонтоване озброєння та техніку, які відправляються у зону АТО

Влада 6242 перегляди

Опубліковано - 22.08.2015 21:40 | Всі новини | Версія для друку

Президент вручив військовим сертифікати на нове та відремонтоване озброєння та техніку, які відправляються у зону АТО
Президент вручив військовим сертифікати на нове та відремонтоване озброєння та техніку, які відправляються у зону АТО
Президент Петро Порошенко у місті Чугуїв Харківської області оглянув та вручив командирам підрозділів сертифікати на нову та відновлену військову техніку та озброєння, які будуть відправлені в зону проведення антитерористичної операції.

Після цього відбулося випробування техніки та бойові стрільби, повідомляє прес-служюа Президента України.

Одразу після випробувань техніка відбуває у зону АТО, і вже завтра-післязавтра вона надійде у підрозділи. Серед понад 250 одиниць озброєння та військової техніки – танки «Булат», Т-64БВ, Т-72 і Т-80; бронетранспортери та бойові машини піхоти; протитанковий комплекс «Стугна», протитанкові гармати, гаубиці, «Гвоздики» та «Піони»; зенітно-ракетні комплекси, реактивні системи залпового вогню; велика кількість автомобілів, в тому числі автомобілі підвищеної прохідності Hummer.

У присутності Глави держави відбулися планові польоти літаків Л-39 і Мі-24 з демонстрацією фігур вищого пілотажу.

Президент переглянув практичні стрільби, які проводилися на полігоні 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Главі держави була продемонстрована вогнева та бойова готовність машин піхоти БМП-2, танків «Булат» та можливості кулеметної установки ДШК автомобілів Hummer. Під час стрільб були відпрацьовані злагоджені дії зведеного підрозділу на танках та БМП різних модифікацій.

Як зазначив Президент у виступі перед військовими, підприємствами ВПК протягом 2015 року відновлено та повернуто у війська близько тисячі одиниць техніки, і процес триває. Нарощують свої можливості щодо відновлення і ремонтно-відновлювальні органи військових частин, які за аналогічний період відремонтували більше 14 тис. одиниць.

У рамках надання міжнародної допомоги Україна отримала від західних партнерів близько 500 одиниць транспортних засобів та спеціальної техніки: зокрема, автомобілі підвищеної прохідності Hummer, комплекти радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби, прилади нічного бачення, тепловізори, навігатори, радіостанції.

Разом із Главою держави у церемонії передачі техніки взяли участь Секретар РНБО Олександр Турчинов, Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак, Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил генерал-полковник Віктор Муженко, Заступник Глави Адміністрації Президента України Андрій Таранов, голова Державної прикордонної служби генерал-лейтенант Віктор Назаренко, генеральний директор ДП «Укроборонпром» Роман Романов, голова Харківської державної адміністрації Ігор Райнін.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.