Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики випробовують на міцність оборону ЗСУ

Захист держави 6078 переглядів

Опубліковано - 26.08.2015 14:55 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики випробовують на міцність оборону  ЗСУ
Ситуація на фронті: російські бойовики випробовують на міцність оборону ЗСУ
На Луганському напрямку ведуться бойові дії середньої та низької інтенсивності. Ввечері противник провів 4 мінометних і гранатометних обстріли біля Станиці Луганської і Щастя. У цей же час відбулося 2 ворожих провокації біля Кримського.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, також під вогонь з ворожих гранатометів потрапили українські позиції за сел. Оріхове на Бахмутській трасі. Вогонь вівся з півдня, де розташоване місто Золоте, яке частково контролюється противником.

Два ворожих мінометних обстріли відбулося поблизу Попасної. Вогонь вівся протягом півгодини по двох точках нашої лінії оборони.

Донецький напрямок

Загострилася обстановка в районі Світлодарської дуги. По лінії Розсадки – Луганське – Лозове вчора відбулося близько 10 перестрілок. Також вчора вранці українські позиції в Луганському були обстріляні зі 152-мм гармат. Ворожа батарея розгорнута в окупованому Вуглегірську.

Натомість в районі Горлівки перемир’я дотримується майже ідеально – вчора було зафіксовано лише 1 мінометний обстріл на південно-західній околиці міста – поблизу сел. Новогородське.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька вчора відбулося два артилерійських обстріли наших позицій на першій та другій лініях оборони. Вогонь вівся з сел. Красний Партизан, що під Горлівкою, та міста Ясинувата.

В районі Донецького аеропорту бойова обстановка вчора змін не зазнала. Ввечері артилерія окупантів знову обстріляла Авдіївку.

В ході вечірніх перестрілок противник неодноразово відкривав вогонь з важких мінометів, танків і артилерії по наших передових позиціях в Опитному, Водяному та Пісках.

Також значно зросла інтенсивність ведення вогню з боку противника між автодорогами Донецьк – Дніпропетровськ та Донецьк – Запоріжжя. У сел. Старомихайлівка та Олександрівка, а також у Петровському районі Донецька зосереджені значні сили окупантів. Перестрілки між бойовиками та силами АТО тривають як вдень, так і вночі.

Маріупольський напрямок

Тривають артилерійські та мінометні обстріли українських фортифікаційних споруд з середньої та дальньої відстані. На лінії оборони Старогнатівка – Гранітне вчора відбулося 8 ворожих мінометних обстрілів. Загострилася обстановка на ділянці фронту біля узбережжя Азовського моря: вчора між північчю та 1 годиною ночі противник відкрив вогонь із 122-мм гармат по українських позиціях в Лебединському та Сопиному. Після цього цілий день біля моря було спокійно.

Окрім цього, ввечері українські воїни відбили атаку ДРГ окупантів під Новотроїцьким, яка намагалася «просочитися» через лінію фронту. Після 10-хвилинного бою ворог відступив.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.