Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир’я на Донбасі

Світ навколо нас 4573 перегляди

Опубліковано - 2.09.2015 13:10 | Всі новини | Версія для друку

ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир’я на Донбасі
ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир’я на Донбасі
Спостерігачі зафіксували вибухи в районі зруйнованого донецького аеропорту, заявив DW заступник глави місії ОБСЄ в Україні Александер Гуґ.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не підтверджує повного дотримання режиму припинення вогню з початку навчального року в школах. Про це у вівторок, 1 вересня, заявив DW заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ. За його словами, спостерігачі місії чули більше 30 вибухів в районі зруйнованого донецького аеропорту. При цьому невідомо, що це були за вибухи і яка зі сторін несе за них відповідальність.

Проте, як зазначив Гуґ, ситуація в зоні конфлікту - набагато спокійніша, ніж раніше. У розмові з DW він також висловив сподівання, що сторони конфлікту зможуть дотримуватися узгодженого раніше перемир’я.

Як повідомив у середу прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook, 1 вересня бойовики п’ять разів порушували перемир’я, однак наприкінці доби "практично повністю зберігався режим тиші". З опівночі і до 6.00 ранку 2 вересня також був зафіксований один випадок застосування бойовиками зброї, зазначили в прес-центрі АТО. У цілому ж, за цими даними, ніч на середу уздовж усієї лінії розмежування пройшла спокійно.

Нагадаємо, про встановлення перемир’я з 1 вересня 26 серпня домовилися учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.