Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ знешкодила у Києві російських диверсантів

Захист держави Регіон: м.Київ 8282 перегляди

Опубліковано - 3.09.2015 11:14 | Всі новини | Версія для друку

СБУ знешкодила у Києві російських диверсантів
СБУ знешкодила у Києві російських диверсантів
У Києві Служба безпеки України ліквідувала терористичну групу, що планувала теракти в столиці. Чотирьох терористів – членів однієї з проросійських громадських організацій – затримано на місці злочину.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Організатор тергрупи, уродженець Сахалінської області (РФ), разом із спільниками, мешканцями Києва та області, спланували теракти у Києві.

Завдяки спецоперації із задіянням спецпідрозділу «Альфа» терористи були затримані біля пункту прийому волонтерської допомоги для бійців антитерористичної операції. Пункт розташовано на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку по вулиці Майорова в Оболонському районі. Зловмисники чинили активний збройний опір – встигли підірвати гранату РГД-5 біля приміщення пункту прийому допомоги. У відповідь правоохоронці застосували табельну зброю – одного із терористів поранено в ногу.

У злочинців вилучено предмети, які могли б застосовуватися для вчинення терактів у столиці. Таким чином удалося відвернути реальну загрозу життю та здоров’ю киян.

Під час спроби теракту зловмисники відімкнули мобільні телефони, використовували портативні рації, встановили на авто фальшиві номери. Крім того, вони мали з собою тактичні рюкзаки з камуфльованою формою, каремати, запас харчів для переходу на нелегальне становище.

Як вже встановлено, після теракту організатор терористичної групи мав негайно виїхати на тимчасово окуповану територію АР Крим.

Головним слідчим управлінням СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.