Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські трейдери розпочали цінову війну. Під шумову завісу Держдуми

Економіка 6294 перегляди

Опубліковано - 6.04.2007 13:55 | Всі новини | Версія для друку

Російські трейдери розпочали цінову війну. Під шумову завісу Держдуми
Російські трейдери розпочали цінову війну. Під шумову завісу Держдуми
На заправках Київської і Донецької області різко подорожчав бензин.

Всього за декілька днів ціни на нього зросли на 25-30 копійок, або ж на 10%.

В четвер, 5 квітня, найбільший стрибок цін на бензин було відзначено в Донецькій області, де бензин А-95 продавали вже по 4,10 грн./л. У Київській області бензин цієї марки піднявся в ціні до 4 грн./л.

У Мінпаливенерго різкі зміни на роздрібному ринку бензину України пояснюють подорожчанням нафти на світових ринках. «Зараз ціни на пальне формуються нафтовими компаніями за формулою, в основі якої — світові ціни на нафтопродукти, плюс достатній рівень рентабельності. Політики у формулі немає», — запевнив глава прес-служби міністерства Костянтин Бородін.

Оператори ринку нафтопродуктів прогнозують подальше зростання цін.

Від “Аратти”: весняне й осіннє підвищення цін в Україні, як показують тривалі спостереження - аж ніяк не має відношення до “світових цін”.

Взагалі, казати про якісь тенденції на абстрактних “світових ринках” в Україні, - де: по-перше, внутрішній ринок паливно-мастильних товарів фактично монополізовано російськими трейдерами; по-друге, є закритим, тобто, на ньому не може продавати аналогічні товари будь-хто, наприклад, британські, чи німецькі, чи арабські кампанії, а лише право на продаж мають російські кампанії чи їхні дочерні структури, - щонайменше не коректно.

Відтак, цілком очевидно, що здорожчення паливно-мастильних матеріалів є: а). сезонним; б). політичним, тобто інструментом тиску Кремля на українську владу.

Така вона “братерська дружба” із Москвою. А точніше - її ціна постійно відбивається на гаманці кожного українця, і донеччанина, й киянина, й херсонця. Незалежно від політичних уподобань.

І так буде доти, поки український ринок буде “своїм” лише для росіян.
Решта “аргументів” - примітивна пропаганда для невігласів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.