Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Порошенко вважає, що на фейкові вибори треба реагувати посиленням санкцій

Влада 6242 перегляди

Опубліковано - 17.09.2015 08:13 | Всі новини | Версія для друку

Президент Порошенко вважає, що на фейкові вибори треба реагувати посиленням санкцій
Президент Порошенко вважає, що на фейкові вибори треба реагувати посиленням санкцій
Президент України Петро Порошенко заявляє, що рішення лідерів так званих «ДНР» та «ЛНР», яке вони прийняли в координації з Російською Федерацією, про проведення фейкових, незаконних виборів 18 жовтня та 1 листопада становить величезну небезпеку Мінським домовленостям.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

«Мінський процес, який був започаткований 5 вересня минулого року, зазнав дуже потужного удару фактом проведення фейкових виборів 2 листопада минулого року, і я хочу наголосити на великій небезпеці, яку створює рішення про проведення фейкових виборів 18 жовтня та 1 листопада», – заявив Порошенко під час зустрічі з членами Політико-безпекового комітету ЄС.

«Це авантюрне, безвідповідальне рішення потребує нашої чіткої, скоординованої реакції на загрозу, яка створена Мінським домовленостям, у вигляді продовження та розширення санкцій, забезпечення рішучих кроків, які дозволять нам укріпити оборону не лише України, а й всього Європейського Союзу, бо зараз тут іде війна не лише за суверенітет і територіальну цілісність України, а й за свободу, демократію, за європейські цінності», – наголосив Глава держави.

Президент поінформував про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року про розширення переліку юридичних і фізичних осіб Російської Федерації та інших країн, проти яких Україна застосовує економічні санкції та інші обмежувальні заходи.

«Це рішення про розширення санкцій відбувається в чіткій координації з нашими партнерами з Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших країн, які забезпечують належну реакцію на анексію Криму і агресію на Донбасі», – зазначив Порошенко.

Президент повідомив, що ці обмежувальні заходи стосуються більше 400 фізичних та більше 90 юридичних осіб, які відповідальні за здійснення злочинної діяльності проти нашої країни.

Як повідомлялося раніше, лідер угруповання «ДНР» Алєксандр Захарченко заявив про підписання «указу» про призначення «місцевих виборів» на підконтрольних бойовикам територіях Донеччини на 18 жовтня.

Заяву Захарченка цитують сайти сепаратистів.

Захарченко назвав день «голосування» «важливою подією», яка «завершує процес державного будівництва». Він також зазначив, що вибори відбуватимуться в кілька етапів з огляду на «потребу у додаткових витратах із бюджету республіки».

Лідер угруповання «ЛНР» Ігорь Плотницький у середу заявив, що має намір підписати «указ» про проведення «виборів» в окупованих бойовиками районах Луганщини наступного тижня.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.