Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розпочалося відведення зброї від лінії зіткнення

Захист держави 5317 переглядів

Опубліковано - 5.10.2015 22:04 | Всі новини | Версія для друку

Розпочалося відведення зброї від лінії зіткнення
Розпочалося відведення зброї від лінії зіткнення
На Луганщині розпочалася практична фаза з відведення танків та артилерії калібром до 100 мм.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Сьогодні, 5 жовтня, на Луганщині в усіх підрозділах сектору зони АТО майже синхронно розпочалося відведення танків та артилерії калібром менше 100 мм в рамках реалізації міжнародних мирних домовленостей.

Два дні до цього танкісти та артилеристи готували військову техніку до переміщення, визначали місця, де вона буде розміщуватися на відстані 15 км від передових рубежів сил АТО, також організовували всебічну взаємодію.

Так, протягом 41 діб в усій зоні АТО відбуватиметься переміщення у визначені райони танкыв Т-64 та Т-72, протитанкових гармат Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів та мінометыв 2Б-9 82-міліметрового калібру. При цьому, для військовослужбовців, які несуть службу на Сході зони АТО, часу для відведення вказаного озброєння надано до 14 діб.

За здійсненням маршу танкового підрозділу 24-ї окремої «залізної» механізованої бригади з бойових позицій на Північ від лінії розмежування спостерігали представники ОБСЄ та журналісти іноземних і вітчизняних ЗМІ.

- Зранку я отримав наказ про здійснення маршу і за лічені хвилини був готовий до переміщення. Паралельно зауважу, що нові місця зосередження вибиралися таким чином, аби у разі погіршення ситуації на фронті ми змогли швидко прийти по допомогу воїнам-піхотинцям. Тож ми завжди будемо готові до активних бойових дій, - зауважив ТВО командира танкового батальйону майор Юрій Мадяр.

За його словами, в ході підготовчого етапу з відведення бронетехніки, вони спланували основні та запасні маршрути висування бойових машин, а також передбачили протидиверсійні заходи на шляху висування та на нових місцях зосередження військ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.