Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сирійський диктатор, за підтримки авіації Росії, розпочав каральну операцію

Світ навколо нас 5296 переглядів

Опубліковано - 7.10.2015 14:06 | Всі новини | Версія для друку

Сирійський диктатор, за підтримки авіації Росії, розпочав каральну операцію
Сирійський диктатор, за підтримки авіації Росії, розпочав каральну операцію
За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини урядові війська Сирії вперше розпочали наземну операцію у провінціях Хама і Ідліб за підтримки з повітря військової авіації Росії.

Уперше від початку операції російських ВПС у Сирії ракетно-бомбові удари росіян супроводжуються наступом військ президента Сирії Башара Асада на землі. Про це у середу, 7 жовтня, повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини на своєму сайті. За даними опозиційної до Асада організації, яка перебуває в екзилі, щонайменше чотири позиції противників Асада зазнали ударів з повітря у провінції Хама. Зі слів очевидців у Центрі повідомляють, що літаки, "ймовірно, були російськими".

Під час операції вірних Асаду військ широко використовувалися засоби ураження класу "земля-земля", зазначається у повідомленні. Крім того, території провінцій Хама й Ідліб зазнавали напередодні масованих ракетно-бомбових ударів з боку російської авіації.

Росія не виключає координації дій з США
Між тим російські військові повідомили увечері 6 жовтня про нанесення ракетно-бомбових ударів по 12 цілях "Ісламської держави" в Сирії, повідомляє агенція AFP.
Крім того, у Москві заявили, що не виключають співпраці з США у військовій операції в Сирії. Про це заявив офіційний представник міноборони Росії генерал-майор Ігор Канашенков, слова якого наводить агенція "Інтерфакс". Канашенков зазначив, що в його відомстві оперативно розглянули пропозиції американців "в рамках боротьби з терористичним угрупуванням ІД на території Сирії". "В цілому "дані пропозиції" можуть узяти для реалізації, додав генерал-майор. У Пентагоні поки що не коментують факту перемовин з Москвою.

Як повідомлялося, за словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, в Сирії спостерігається нарощування присутності російських військ. Це стосується "військово-повітряних сил, протиповітряної оборони, але також і сухопутних військ". Генсек вказав у тому числі й на зростання присутності російського ВМФ біля узбережжя Сирії.

Захід, як відомо, критично ставиться до російської військової операції в Сирії, зокрема закидаючи Москві боротьбу не лише проти ісламістів, але й проти так званих поміркованих повстанців проти режиму Асада.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.