Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У РНБО заявляють про небезпеку від бойового застосування Кремлем носіїв ядерної зброї

Влада 8758 переглядів

Опубліковано - 8.10.2015 15:37 | Всі новини | Версія для друку

У РНБО заявляють  про небезпеку від бойового застосування Кремлем носіїв ядерної зброї
У РНБО заявляють про небезпеку від бойового застосування Кремлем носіїв ядерної зброї
Масований ракетний удар, який завдала ударна корабельна група Каспійської флотилії ЗС РФ по цілях на території Сирії, значно загострює ситуацію в зоні ведення бойових дій.

Про це сказав Секретар РНБО у коментарі, повідомила прес-служба РНБОУ.

Він нагадав, що з акваторії Каспійського моря корабельною ударною групою Каспійської флотилії у складі сторожового корабля «Дагестан», флагману «Гепард», малих ракетних кораблів «Град Свіяжськ», «Углич» та «Великий Устюг» завдано масованого ракетного удару по цілях на території Сирії в провінціях Ракка, Ідліб, Алеппо.

«Всього здійснено 26 пусків крилатих ракет морського базування типу (КРМБ) 3М14 з універсального корабельного комплексу «Калібр-НК», - зазначив Секретар РНБО, наголосивши, що вперше в історії ВМФ РФ застосували крилаті ракети морського базування 3М14 у бойовій обстановці. «Раніше вони запускалися тільки під час випробувань та навчальних стрільб», - додав він.

За словами Олександра Турчинова, застосування ЗС РФ крилатих ракет для ураження об’єктів на території Сирії неможна пояснити військовою доцільністю, «тому що уражені цілі були в зоні досяжності російських літаків».

«Мета Москви - продемонструвати міжнародній спільноті рішучість та здатність російської армії застосовувати потужну ракетну зброю», - додав він і наголосив, що ці ракети здатні нести також ядерний боєзаряд.

«Зі звичайним зарядом ракета здатна влучити в ціль на дистанції понад 1,5 тис. км, з ядерним - понад 2600 км. Маса боєзаряду однієї ракети складає 400 кілограмів», - пояснив він. На думку Секретаря РНБО, використання подібної зброї створює надзвичайно небезпечний прецедент, «привчаючи міжнародне співтовариство до пасивного спостереження за бойовим застосуванням ракет, здатних нести ядерний боєзаряд».

«Такі дії РФ - реальний і дуже небезпечний крок у напрямку провокування глобального військового конфлікту з можливим використанням ядерної зброї», - резюмував Олександр Турчинов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.