Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У “Нафтогазі” не виключають перегляд тарифів на газ

Газоват 8760 переглядів

Опубліковано - 29.10.2015 15:29 | Всі новини | Версія для друку

У  “Нафтогазі” не виключають перегляд тарифів на газ
У “Нафтогазі” не виключають перегляд тарифів на газ
Зниження вартості імпортного газу для України може призвести до перегляду роздрібних тарифів на газ в Україні в наступному році.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Ми очікуємо, що якщо продовжиться тенденція падіння, то верхня планка – 7188 (грн за 1 тис. куб. м - ред.) буде переглянута в бік зниження", - повідомив Коболєв в Києві в четвер, 29 жовтня.

Зниження тарифів буде залежати від двох факторів: падіння світової ціни на газ та стабільності курсу гривні. "За умови, що ці два фактори будуть мати місце, це може статися", - уточнив Коболєв.

В Кабміні в свою чергу також підтвердили, що урядом прийнято відповідне рішення про те, що коригування тарифів буде здійснене за результатами I кварталу 2016 року в залежності від ціни імпортованого газу та курсу національної валюти. На 2016 рік, відповідно до зобов’язань уряду перед МВФ, запланована чергова хвиля поступового підвищення тарифів на газ (з метою в 2017 році довести їх до ринкового рівня). Тепер же, після здешевлення імпортного газу, верхня планка тарифів – 7188 грн за 1 тис. куб. м хоча ще й не повністю відповідає ринковій ціні, але вже близька до неї.

На початку березня 2015 року були підвищені тарифи на газ для населення. Зокрема для тих, у кого немає лічильників, вартість одного кубометра газу збільшилася в 3,3 раза - до 7188 грн за 1 тис. куб. м. Ця ж ціна діє і в випадку споживання газу понад 200 кубометрів на місяць (при наявності лічильників), а також в неопалювальний сезон. Мінімальний тариф - 3600 грн за 1 тис. куб. м. - діє в опалювальний період на споживання не більше 200 куб. м газу місяць при наявності лічильника.

Проте нещодавно уряд ухвалив рішення про те, що змінюється "соціальна" норма на газ для населення з лічильниками: на весь опалювальний сезон буде надаватися 1 200 куб. м газу за соціальною ціною в 3,6 грн за куб, тоді як раніше надавалося фіксовано 200 кубів на місяць. Для тих, у кого немає лічильника, норма споживання газу знижена ще в травні - до 6 кубів на місяць.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.