Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські бойовики практично відкрито ведуть бойові дії

Захист держави 9176 переглядів

Опубліковано - 25.11.2015 18:15 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські бойовики практично відкрито ведуть бойові дії
Ситуація на фронті: російські бойовики практично відкрито ведуть бойові дії
Вчорашній день в зоні АТО позначився інтенсифікацією бойових дій.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, противник продовжує застосовувати важке озброєння та тримає на лінії зіткнення значні сили. Ворожі провокації щоденно фіксуються по всьому фронту.

Луганський напрямок

Східніше Станиці Луганської, поблизу прикордонного с. Сизе вчора відбулося короткотривале бойове зіткнення сил АТО з окупантами. У сусідньому с. Болотене зафіксовано мінометний обстріл та провокація із застосування стрілецької зброї з боку НЗФ. Вогонь вівся з протилежного боку Сіверського Донця.

В районі Бахмутської траси було зафіксовано 2 збройні провокації бойовиків (обидві – в темну пору доби). Це сталося поблизу с. Трьохізбенка та Оріхове.

На межі Луганської та Донецької областей противник кілька разів відкривав вогонь у бік українських позицій поблизу с. Троїцьке. Користуючись пересіченим ландшафтом, бойовики намагаються підійти ближче до позицій сил АТО, здійснюють серію пострілів, і відступають назад.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі та на північних околицях Горлівки обстановка неспокійна, але прогнозована. Вчора тут було зафіксовано до десяти ворожих провокацій із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Окрім цього, у сел. Луганське зафіксовано обстріл з БМП.

Аналогічна обстановка – у сел. Новгородське, що на південно-західній околиці Горлівки, де вчора ворог двічі застосував гранатомети.

Найскладнішою залишається обстановка на західних околицях Донецька (ділянка фронту від Авдіївки до Марїнки). Бойовики, що займають сел. Спартак, територію аеропорту та сел. Старомихайлівка, висуваються невеликими групами до українських позицій та відкривають вогонь. Зазвичай такі перестрілки тривають до 1 години і проводяться в світлу пору доби.

У районі Красногорівки вчора відбувся обстріл зі 120-мм мінометів, а поблизу сел. Первоймаське – перестрілка за участю БМП. Підсумком кожного такого епізоду є відступ загонів ворога на свої позиції.

Маріупольський напрямок

Ворог порушив режим тиші поблизу Богданівки, Павлополя та Широкиного, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю та гранатомети. В ряді випадків сили АТО були змушені відкривати вогонь у відповідь, внаслідок чого обстріли тривали лише кілька хвилин.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 8 – було поранено.

На тимчасово окупованій території Луганської області посилюється негативне ставлення місцевого населення до т.зв. влади «ЛНР» та окупаційних військ. Після прибуття до міста Красний Луч російських підрозділів фіксується значне збільшення кількості квартирних крадіжок. Відомі випадки примусового відбирання російськими військовослужбовцями автомобілів у місцевого населення.

Це в котрий раз доводить, що ніхто не збирається будувати ніякі народні республіки на окупованих територіях, оскільки мародерством та знущанням над місцевим населенням можуть займатися виключно бандити, які мають лише злочинні наміри.

Військові сапери ЗСУ продовжують розміновувати інфраструктуру на Сході

Зусилля саперів на Донецькому напрямку зосереджені на розмінування автошляхів та будівель. Лише у листопаді сапери виявили та знешкодили понад 540 вибухонебезпечних предметів, зокрема саморобних вибухових пристроїв, а також протитанкові та протипіхотні міни. Також проводиться робота з місцевими жителями, яких неодноразово попереджають про небезпеку контакту з боєприпасами.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.