Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики продовжують “вішати локшину” на тему виборів

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5549 переглядів

Опубліковано - 16.04.2007 02:14 | Всі новини | Версія для друку

Більшовики продовжують “вішати локшину” на тему виборів
Більшовики продовжують “вішати локшину” на тему виборів
Перший заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш вважає, що для фінансування позачергових виборів немає законних підстав.

Разом з тим, вона відзначила, що Президент має право призупинити дію постанови Кабінету міністрів про неможливість фінансування позачергових виборів й одночасно направити його до Конституційного Суду.

За її словами, вирішальне слово в цьому питанні скаже Конституційний Суд, "але, незалежно від того, припинена Постанова Кабміну чи ні, чинне законодавство, що має більш високу нормативну силу, ніж Указ Президента, не дозволяє профінансувати позачергові вибори".

Лукаш нагадала, що фінансувати вибори заборонено рядом Постанов Верховної Ради, дія яких ніким не припинена, рішеннями ряду судів і законодавством.

Крім того, за її словами, якщо Кабмін зараз ухвалить рішення щодо фінансуванні виборів, то деякі посадові особи можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за незаконне використання коштів.

"В ієрархії нормативно-правових актів спочатку йде Конституція, потім закон, а вже потім Указ Президента", - цитує Лукаш прес-служба ПР.

Вона також нагадала, що в 2005 році прем'єра Віктора Януковича "під час політичних репресій уже намагалися притягти до відповідальності за порушення закону, підкреслюю, закону, а не Указу, за статтями 210 й 211 Кримінального кодексу - за порушення законодавства про бюджетну систему й прийняття нормативно-правових актів, які змінюють доходи й витрати бюджету з порушенням установленого законом порядку". "Навряд чи він хоче повторити ситуацію", - відзначила юрист.

Від “Аратти”: Чого тільки не вигадували регіонали, як авангард більшовицького руху, аби надати своїй позиції вигляд законої! Але правдивих аргументів - зась, от і доводиться пересмикували факти, вдаватися до підтасовок, жонглювання термінами.

От і зараз. Хіба ж не відомо видатній регіональній юристці, що Указ Президента призупинив повноваження паламенту? Тобто, до виборів нардепи зберігають обмежені повноваження: вони мають право писати депутатські звернення до посадових осіб, працювати у Комітетах, збиратися на збори тощо, однак не мають права ухвалювати нормативні рішення, як то: закони, Постанови.

Хіба не відомо видатній регіональній юристці, що рішення РНБО, закріплені Указами Президента, - загальнообов'язкові до виконання, в тому числі, й урядом? При чому, без будь-яких заперечень чи застрежень. А за невиконання цих Указів - наступає відповідальність, в тому числі - й кримінальна. І це вже аж ніяк не буде називатися “політичні репресії”, а більш банально.

То ж до чого тут ці теревені на користь убогих? Невже купка політичних невдах із кримінальними ухилами зможе й надалі перешкоджати мільйонам громадян у здійснені їхнього конституційного права вибору влади, яка їм, громадянам, приязніша? При чому - абсолютно безкарно, за мовчазної згоди правоохоронців?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.