Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардепи ухвалили у першому читанні реформу правосуддя

Влада 4948 переглядів

Опубліковано - 2.02.2016 13:39 | Всі новини | Версія для друку

Нардепи ухвалили у першому читанні реформу правосуддя
Нардепи ухвалили у першому читанні реформу правосуддя
Верховна Рада попередньо схвалила законопроект “Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)” (реєстраційний №3524).

За це рішення проголосували 244 із 356 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

За зміни до Конституції із фракції БПП “за” проголосували: 122 із 138 народних депутати, із фракції “Народний фронт” - 65 із 81. Фракція “Самопоміч” не голосувала в повному складі, а також не голосувала майже в повному складі фракція Радикальної партії, крім депутата Артема Вітка, який свого часу заявив про вихід із фракції, але потім відкликав свою заяву.

Із фракції “Батьківщина” “за” проголосували 13 із 19 народних депутатів. Даний "законопроект підтримала майже в повному складі група “Воля народу” - 18 із 20. Із групи партії “Відродження” “за” підтримали 9 із 23 народних депутатів. Також з «Опозиційного блоку» “за” проголосували лише 2 (Іван Мирний та Михайло Папієв) із 43 народних депутатів.

Із позафракційних “за” проголосували 14 із 49. Серед них, зокрема, Володимир Гройсман, Олександр Герега, Костянтин Жеваго, Павло Кишкар, Андрій Парубій, Сергій Рудик, Олександр Фельдман.

Як відомо, вчора Конституційний Суд дав висновок щодо відповідності вимогам статей 157 і 158 Конституції України даного законопроекту.

Варто зазначити, що цей законопроект доопрацьований. У порівнянні з попереднім законопроектом народним депутатам повернуто право, яке діє і сьогодні щодо можливості висловлення недовіри генеральному прокуророві України.

Всі інші положення ідентичні законопроекту, який уже раніше розглядався парламентом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.