Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кличку не вистачає повноважень, щоб примусити водіїв не порушувати ПДР?

Самоврядування Регіон: м.Київ 15704 перегляди

Опубліковано - 5.03.2016 19:29 | Всі новини | Версія для друку

Київ. Біля мерії...
Київ. Біля мерії...
Київська влада не може навести лад з паркуванням на тротуарах та в недозволених місцях, бо не має таких повноважень.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв’ю "Укрінформу".

"Знаєте, чому ми досі не можемо навести лад з паркуванням на вулицях? У нас немає повноважень навіть штрафувати! Ми вже майже рік чекаємо від Верховної Ради, коли вона зможе прийняти відповідний закон! Але ж це наші повноваження, віддайте їх нам!", - сказав Кличко.

Він пояснив, що це завдання міської влади – встановлювати штрафи та евакуювати неправильно припарковані авто.

Сьогодні ж у центрі міста спостерігається дивна ситуація: кияни скаржаться, що машини стоять скрізь, а парковки напівпорожні.

"Знаєте чому? Тому що кожний водій думає: "А чому я повинен платити за парковку, якщо я можу безкоштовно кинути автівку де завгодно, і мені за це нічого не буде?". Можете подивитися парковку біля Європейської площі – там є обгороджена парканом ділянка, я сказав: "Якщо люди не знають, напишіть двометровими літерами "Паркінг". Написали. Але туди все одно ніхто не заїжджає, щоб не платити, а лишають машини на вулиці, на тротуарах", - сказав мер.

Він відзначив, що сьогодні лунають пропозиції обмежити в’їзд у центр міста, але переконаний, що цього не потрібно робити. Правильніше – щоб парковка на оклиці міста коштувала значно дорожче, ніж у центрі.

"Але це працює тільки тоді, коли в нас є ефективний інструмент штрафування і змушення дотримуватися порядку. Я вимагаю: якщо ми говоримо про децентралізацію, дайте нам повноваження наводити лад на вулицях. Це – завдання місцевої влади", - наголосив Кличко.

Він також зауважив, якщо столична влада матиме законні підстави і муніципальну поліцію, яка буде їй підпорядковуватися, тоді зможе в дуже короткі терміни навести порядок з паркуванням у місті.

Від "Аратти": важко зрозуміти, якого саме закону не вистачає столичному меру? Адже Правила дорожнього руху чітко визначають де і в який спосіб водій має право паркувати транспортний засіб. За порушення ПДР у водія наступає відповідальність, визначена Кодексом про адміністративні правопорушення. Правом фіксації зазначених правопорушень наділені патрульні поліцейські. Більш того. правилами паркування транспортних засобів присвячена окрема Постанова уряду.

Невже в столичній мерії про це не знають?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.