Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ порушила кримінальну справу за фактами тиску на КС. Перевірка була миттєвою, що не характерно й підозріло

Кримінал 7571 перегляд

Опубліковано - 18.04.2007 16:21 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ порушила кримінальну справу за фактами тиску на КС. Перевірка була миттєвою, що не характерно й підозріло
ГПУ порушила кримінальну справу за фактами тиску на КС. Перевірка була миттєвою, що не характерно й підозріло
Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів КС. Підозрілим є те, що за дивних обставин, поза розслідуванням виявилися дії прихильників коаліції та урядовців.

Слідче управління Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів Конституційного Суду, у тому числі й діяльність судді-доповідача Сюзанни Станік, при розгляді по суті справи за поданням про конституційність Указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Як повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, справу порушено за частиною 1 статті 376 Кримінального кодексу України та прийнято до провадження слідчим Генеральної прокуратури України. (Ст. 376. “втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов`язків або добитися винесення неправосудного рішення”).

За даними прес-служби, кримінальну справу було порушено після перевірки Генпрокуратурою низки фактів.

Зокрема, ГПУ встановила, що “з метою перешкодити виконанню суддями КС обов’язків” в Інтернет-виданнях, а також у ЗМІ розповсюджується інформація, яка не відповідає дійсності, є неправдивою та дискредитує суддю-доповідача у цій справі Cюзанну Станік. При цьому прес-служба нагадала інформацію про нібито незаконне отримання нею квартири вартістю 2 млн. доларів. За цим фактом Генеральною прокуратурою проведено перевірку, в порушенні кримінальної справи відмовлено за відсутністю події злочину, оскільки з’ясовано, що квартира була отримана внаслідок договору дарування від близької родички у відповідності до вимог чинного законодавства.

Також, за даними прес-служби ГПУ, було перевірено законність придбання квартири цією родичкою і встановлено, що права власності на неї було отримано законно на підставі інвестиційного договору ще чотири роки тому.

Крім того, як зазначають в Генпрокуратурі, на брифінгу в СБУ була оприлюднена інформація про отримання близьким родичем Станік нерухомих об’єктів. Ця інформація в подальшому була розповсюджена в засобах масової інформації “з метою впливу на свідомість суддів Конституційного Суду України при розгляді ними справи по суті”, йдеться у повідомленні ГПУ.

Також у зверненні 5 суддів КС вказувалося про систематичний тиск на них при підготовці до розгляду справи щодо конституційності указу Президента про розпуск ВР.

Сьогодні, 18 квітня, група осіб, у тому числі й народні депутати України, з метою перешкоджання роботи Конституційного Суду та виконанню суддями КС своїх обов’язків заблокувала вхід до приміщення Конституційного Суду. І тільки після втручання працівників міліції вхід до суду було розблоковано, і роботу Конституційного Суду України розпочато, зазначають в ГПУ.

Саме з огляду на ці обставини і було порушено кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів КС, пояснюють у Генпрокуратурі.

Генеральна прокуратура звертається до всіх громадян України, народних депутатів, посадовців з проханням суворого дотримання вимог закону, який регламентує діяльність та порядок здійснення правосуддя відповідно до конституційного принципу незалежності суддів.

Від “Аратти”: “неупередженність та незаангажованість” керівництва ГПУ - загальновідома. Ще із часів Кучми.

Можна було б наводити довгий перелік гучних фактів, які свідчать про ту саму “неупередженність”. Починаючи від справи Гонгадзе, яка тихесенько зависла за зачиненими дверима правосуддя, справи убивства журналіста Александрова та “убивці”-бомжа Вередюка... Можна принагідно згадати так, по суті не розкрите убивство Вадима Гетьмана та “притягування за вуха” до числа замовників Павла Лазаренка, а також “справу” агрофірми “Наукова”, яка коштувала життя та чесного імені народному депутатові України Агафонову... Можна пригадати справу ЄЕСУ, яка була “розбита вщент” Верховним Судом України... І цей перелік можна продовжувати й продовжувати...

І чомусь здається, що миттєва “всебічна й неупереджена” перевірка фактів щодо родичів судді Станнік виглядає зовсім не так, як того хотіли б в ГПУ. Бо за декілька днів перевірити законність статків родички судді - просто нереально навіть в умовах сучасної техніки. Тим більше, що СБУ - зовсім не та організація, яка буде офіційно оприлюднювати факти, в які не мають задокументованого підтвердження. Це ж, вибачте не нардеп Кисельов, який за свої гучні заяви апріорі, законом, звільнений від відповідальності.

Аж зовсім не можна назвати “неупередженним”, а тим більше “всебічним” й кваліфікацію дій пікетувальників КС. Адже більшовицька масовка з'явилася під його стінами значно раніше. Й поводилася аж ніяк не скромно. І це - бачила вся Україна. Окрім пана Медведька, зрозуміло.

І що аж зовсім дивно - поза увагою слідства опинилася розмова прем'єра Януковича із Головою КС, після чого останній опинився у лікарні.

Проте, втішає, що в ювілей 37-го року ГПУ досить чітко й “аполітично” визначило “ворогів народу”: опзицію та журналістів. Просто, традиційно й зі смаком. А то ми вже хвилюватися почали - невже творіння Вишинського сконало?

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.