Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські претензії до України зростають до фантастичних розмірів

Газоват 8859 переглядів

Опубліковано - 15.03.2016 14:57 | Всі новини | Версія для друку

Російські претензії до України зростають до фантастичних розмірів
Російські претензії до України зростають до фантастичних розмірів
Російський газовий монополіст «Газпром» збільшив позовні вимоги до держхолдингу «Нафтогаз України» в Стокгольмському арбітражі до 31,759 млрд дол. із 29,2 млрд дол.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«ВАТ «Газпром» направило до Стокгольмського міжнародного арбітражу уточнені вимоги до НАК «Нафтогаз України» за контрактом купівлі-продажу газу від 19 січня 2009 року»,- йдеться в повідомленні.

«Загальна сума вимог «Газпрому», з урахуванням включення додаткового вимоги - оплати 2,549 млрд дол. за невибрані в 3-му кварталі 2015 року обсяги газу за умовою «бери або плати», становить 31,759 млрд дол.», - додали в «Газпромі».

У прес-службі відзначають, що в 2015 році умова «бери або плати» не застосовувалося для НАК «Нафтогаз України» в 1, 2 і 4 кварталах.

Як повідомлялося раніше, Україна веде судові спори проти російського «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі за двома контрактами. Перший – це контракт купівлі-продажу російського газу, за яким Україна вимагає від Російської Федерації 14,5 млрд дол. Другий – це транзитний контракт, згідно з яким Україна вимагає від російського «Газпрому» 8,2 млрд дол.

«Газпром» до 9 жовтня 2016 року повинен надати в Стокгольмський арбітраж відповідь на позовні вимоги НАК «Нафтогаз України», які українська енергокомпанія подала в 2015 році, прагнучи внести зміни у газові контракти від 2009 року.

У жовтні 2014 року «Нафтогаз України» звернулася в Стокгольмський арбітраж для перегляду контракту на транзит газу з російським «Газпромом», а також для компенсації коштів за недостатні обсяги прокачування через Україну.

У червні 2014 року компанія «Нафтогаз України» також подала позов до російського газового монополіста «Газпрому» в Арбітражний інститут торговельної палати Стокгольма. Крім перегляду ціни на російське паливо, що різко зросла з другого кварталу 2014 року більш ніж на третину - до 485 дол. за тис. кубометрів, в позовній заяві «Нафтогазу» міститься вимога до «Газпрому» повернути 6 млрд дол., які українська компанія переплатила з 2010 року.

Україна хоче переглянути в цілому умови газового контракту з «Газпромом» від 2009 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.