Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Представництво ЄС розкритикувало проект закону про досудову конфіскацію

Політика 7469 переглядів

Опубліковано - 28.03.2016 13:37 | Всі новини | Версія для друку

Представництво ЄС розкритикувало проект закону про досудову конфіскацію
Представництво ЄС розкритикувало проект закону про досудову конфіскацію
Представництво Європейського союзу вважає, що Україна робить кроки до запровадження “жорсткого законодавства... без захисту права на чесний суд та право власності”.

Про це йдеться у коментарі представництва "Європейській правді" щодо законопроекту 4057, який ухвалений в першому читанні і може бути розглянутий в другому на поточному пленарному тижні.

Йдеться про проект авторства народних депутатів Юрія Берези, Сергія Пашинського, Андрія Тетерука та Тетяни Чорновол (всі – "Народний фронт"), а також Івана Вінника та Артура Герасимова (БПП).Законопроект пропонує зміни до кримінального законодавства для конфіскації "цінностей та доходів від них до ухвалення вироку суду".

"Проект 4057 щодо конфіскації не містить достатніх гарантій захисту права власності,яке відповідало би стандартам ЄС.

Він, швидше, може сприйматися як поспішний крок до впровадження жорсткіших та інтрузивних інструментів, які не передбачають... необхідного захисту права на чесний суд, захисту прав власності та необхідної підвищеної стабільності відносин власності", - йдеться в поясненні дипмісії ЄС.

В представництві наголошують на тому, що ініціативи щодо досудової конфіскації в обов’язковому порядку мають "йти бік-о-бік" з посиленням гарантій доброчесних власників (які дозволили б уникнути зловживань механізмами спецконфіскації); в даному проекті такі гарантії відсутні.

Також представництво ЄС нагадало, що в останні місяці Рада затвердила законодавство про спецконфіскацію (проекти 2540a, 2541a, 3040), "які були розцінені експертами ЄС як просування до правильного балансу" і "були в числі зобов’язань української влади в контексті Плану дій візової лібералізації". З коментаря випливає, що ухвалення нинішнього законопроекту порушує зобов’язання в рамках ПДВЛ; водночас представництво утрималося від прогнозів щодо дій ЄС в разі ухвалення законопроекту Берези-Пашнського.

Варто зауважити, що представництво ЄС вкрай рідко виступає із заявами та коментарями, в яких критикуються законопроекти, які ще не схвалені Верховною Радою.

Як відомо, двоє з авторів проекту 4057, а саме Тетяна Чорновол та Андрій Тетерук, минулого року наполягали на ухваленні схожого проекту про позасудову компенсацію за номером 3025. Тоді, після жорсткої критики з боку США та Євросоюзу, ВР відмовилася від ухвалення даного закону.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.