Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Порошенко: ми не погодимося на узаконення окупації Донбасу через фарсові вибори

Влада 5476 переглядів

Опубліковано - 31.03.2016 12:28 | Всі новини | Версія для друку

Порошенко: ми не погодимося на узаконення окупації Донбасу через фарсові вибори
Порошенко: ми не погодимося на узаконення окупації Донбасу через фарсові вибори
Проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей можливе виключно у разі покращення ситуації з безпекою в регіоні, запровадження поліцейської місії ОБСЄ і передачі під контроль української сторони непідконтрольної ділянки державного кордону, заявляє президент України Петро Порошенко.

Ми зацікавлені в тому, щоб розблокувати політичний процес і провести місцеві вибори на Донбасі. Тим не менше, ці вибори можливі лише за кількох умов», – сказав президент, виступаючи у Вашингтоні на форумі «Боротьба України за волю, яка триває».

За словами Порошенка, Росія має реалізувати пункти Мінських угод, що стосуються безпеки, і не маніпулювати фразою «проведення місцевих виборів відповідно до законодавства України і міжнародних стандартів».

«Ми не можемо погодитися на узаконення окупації Донбасу через фарсові вибори або російське розуміння вільних і справедливих виборів, яке не має нічого спільного з демократичними стандартами. У нас є чіткі критерії ОБСЄ, які визначають вільні і справедливі вибори. І ці вибори повинні бути прийняті в усьому світі», – сказав президент.

За його словами, ще однією умовою проведення виборів є розміщення посиленої поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі для гарантування безпеки до, під час і після голосування. «Ви можете уявити виборчу кампанію там, де на вулицях перебувають тисячі російських військових? І ніхто не має доступу до незалежних ЗМІ, тому що на тій території їх просто не існує, як і незалежної виборчої комісії. І 1,75 мільйона українців, які живуть там, не мають права голосувати. Ми ніколи не приймемо такий російський стандарт демократії», – додав глава держави.

Відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих разом як мінські домовленості, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів. Сепаратисти і Росія, яка підтримує їх, вимагають, щоб Україна ухвалила для цих виборів окремий закон, що був би також узгоджений із лідерами збройних сепаратистських угруповань, які Київ визнав терористичними.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.