Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні - день кадрових змін

Влада 5675 переглядів

Опубліковано - 14.04.2016 15:42 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні - день кадрових змін
Сьогодні - день кадрових змін
Парламент затвердив нового прем’єра, новий склад уряду, відправив у відставку Яценюка з урядом, обрав нового спікера і першого віце-спікера.

Екс-голова Верховної Ради Володимир Гройсман став новим 16-им прем’єр-міністром України. Відповідну постанову №4423 підтримали 257 народних депутатів.

Як свідчить опублікований раніше текст постанови, депутати також дали згоду на відставку екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та скасували попереднє рішення про визнання незадовільною роботи його уряду.

При чому, у двох фракцій більшості у Верховній Раді не було достатньої кількості голосів для призначення Володимира Гройсмана головою уряду України. Про це свідчить оприлюднений протокол поіменного голосування з питання.

Зокрема, від БПП 131 нардеп проголосував "за", 4 – "проти", 3 – "утрималися", 1 не голосував, а 7 відсутні. Від "Народного фронту" проголосували "за" 75 нардепів, 2 - "утрималися", 1 не голосував, 3 відсутні. Таким чином, голоси за призначення Гройсмана дали 206 нардепів з двох фракцій при 226 необхідних.

Це означає, що призначення Гройсмана відбулося завдяки голосуванню 11 позафракційних, 23 нардепів групи "Відродження", 16 – з "Волі народу" та 1 – з РПЛ.

Новим головою Верховної Ради став екс-віце-спікер парламенту представник "Народного фронту" Андрій Парубій. Відповідне рішення підримали 284 нардепи.

Одночасно Парубія відкликали з посади першого заступника голови ВР. Інших кандидатів на посаду депутати не висунули.

Новим першим заступником голови Верховної Ради стала народний депутат фракції від «Блоку Петра Порошенка», представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. Відповідне рішення підтримали 260 нардепів.

Парламент більшістю голосів народних депутатів підтримав призначення запропонованого прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом складу уряду. За відповідне рішення проголосували 239 нардепів.

Перед голосуванням Гройсман оприлюднив персональний склад уряду.

Нинішній представник президента у Верховній Раді Степан Кубів стане першим віце-прем’єр-міністром – міністром економічного розвитку і торгівлі. Також віце-прем’єр-міністрами уряду стали Павло Розенко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Володимир Кістіон, Геннадій Зубко та В’ячеслав Кириленко.

Міністерство фінансів очолить Олександр Данилюк, Міністерство соціальної політики – Андрій Рева, Міністерство екології та природних ресурсів – Остап Семерак, Міністерство освіти і науки – Лілія Гриневич, Міністерство аграрної політики та продовольства – Тарас Кутовий, Міністерство інфраструктури – Володимир Омелян, Міністерство культури – Євген Нищук, Міністерство Кабінету Міністрів – Олександр Саєнко, Міністерство енергетики та вугільної промисловост – Вадим Насалик.

Окрім того, віце-прем’єр Зубко суміщуватиме посаду з посадою міністра регіонального будівництва та ЖКГ. Створюється нове Міністерство з питань окупованих територій та вимушених переселенців, а його очільником стане Вадим Черниш.

На своїх посадах залишилися голова МВС Арсен Аваков, Мін’юсту – Павло Петренко, Міноборони – Степан Полторак, МЗС – Павло Клімкін, Мінінформполітики – Юрій Стець та Мінмолодьспорту – Ігор Жданов.

Гройсман не назвав кандидата на посаду міністра охорони здоров’я.

Вже після призначення уряду Верховна Рада 281 голосом ухвалила постанову про звільнення з посад решти міністрів попереднього Кабміну Арсенія Яценюка.

За матеріалами «Український тиждень»
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.