Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Окупаційна влада Криму заборонила Меджліс кримських татар

Імперія «Совок» 4808 переглядів

Опубліковано - 26.04.2016 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Окупаційна влада Криму заборонила Меджліс кримських татар
Окупаційна влада Криму заборонила Меджліс кримських татар
Підконтрольний Росії Верховний суд Криму після перерви виніс позитивне рішення за позовом про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території півострова, повідомляє проект Радіо Свобода, сайт Крим.Реалії.

«Позов прокурора республіки Крим до невизначеного кола осіб задовольнити. Визнати об’єднання, іменоване Меджліс кримських татар, екстремістською організацією і заборонити його діяльність», – зачитала суддя Наталья Тєрєнтьєва.

За її словами, рішення може бути оскаржене протягом місяця.

Заборону діяльності Меджлісу вже коротко прокоментував глава ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв в Facebook.

26 квітня в Криму в суді пройшли дебати сторін у справі про заборону Меджлісу.

Напередодні на засіданні суд долучив до справи рішення Натальї Поклонской про припинення роботи Меджлісу. Про своє рішення Поклонская оголосила 13 квітня.

18 квітня Мін’юст Росії вніс Меджліс кримськотатарського народу в перелік громадських і релігійних об’єднань, діяльність яких в цій країні зупинена «в зв’язку із здійсненням ними екстремістської діяльності». Цей крок засудила Україна, низка міжнародних організацій та правозахисників.

Прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що питання про заборону діяльності Меджлісу кримських татар на півострові є «внутрішніми російськими питанням», і Росія не має наміру прислухатися до «рекомендацій» ззовні.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.