Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У окупованому Криму тривають репресії проти журналістів

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 7397 переглядів

Опубліковано - 29.04.2016 14:02 | Всі новини | Версія для друку

У окупованому Криму тривають репресії проти журналістів
У окупованому Криму тривають репресії проти журналістів
Кримського журналіста Миколу Семену, якого підконтрольна Росії влада півострова звинувачує в сепаратизмі, перевели у статус обвинуваченого.

Про це повідомив його адвокат Еміль Курбедінов.

«Ми вчора ходили з Миколою на допит. Викликали нас по телефону, проте ми все одно вирішили піти. Під час допиту Микола вирішив скористатися статтею 47 і 51 – взагалі не давати жодних свідчень. Йому вручили постанову про те, що він притягується до справи уже як обвинувачений», – розповів адвокат у коментарі Крим.Реалії.

Еміль Курбедінов також повідомив, що слідство призначило лінгвістичну експертизу.

«Нам дали постанову про те, що призначена лінгвістична експертиза. Однак там було вказано, що її буде здійснювати експерт управління Федеральної служби безпеки по Криму. Прізвища, імені, по батькові не було вказано. Ми з Миколою звернули увагу на це слідчого і в письмовому вигляді зажадали, щоб нам були названі прізвище та ім’я того, кому вони хочуть це передати», – зазначив адвокат.

19 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста за статтею російського законодавства про «сепаратизм» за публікації у ЗМІ. Імені та прізвища журналіста вона не називала. Пізніше стало відомо, що мова йде про журналіста Миколу Семену. Його син Дмитро розповів, що під час обшуку силовики шукали підтвердження зв’язку журналіста з проектом Радiо Свобода Крим.Реалії. Силовики вилучили два ноутбуки, носії інформації і відвезли журналіста на допит.

Пізніше Миколу Семену відпустили під підписку про невиїзд. Він наполягає на своїй невинуватості за звинуваченнями в «закликах до порушення територіальної цілісності Росії».

Адвокат Еміль Курбедінов розповів про проведення обшуків і затримання ще двох журналістів у Криму.

На сайті російської прокуратури Криму також з’явилась інформація про проведення слідчих дій стосовно ще низки журналістів. Їхні імена і прізвища у відомстві не називають. За інформацією ЗМІ, обшуки провели за сімома адресами – у Сімферополі, Ялті та Севастополі.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.