Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Нафтогаз” розраховує купувати газ менш ніж за 200 доларів

Газоват 8518 переглядів

Опубліковано - 8.06.2016 18:03 | Всі новини | Версія для друку

“Нафтогаз” розраховує купувати газ менш ніж за 200 доларів
“Нафтогаз” розраховує купувати газ менш ніж за 200 доларів
НАК “Нафтогаз України” розраховує на ціну закупівлі імпортного газу в третьому кварталі 2016 року менш ніж 200 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Про це повідомив глава держхолдингу Андрій Коболєв.

"Ми сподіваємося, що в результаті конкурсу ціна на імпорт газу становитиме менше 200 доларів, є такі очікування", - сказав він.

Глава НАК нагадав, що в другому кварталі цього року компанія мінімізувала закупівлі газу в зв’язку з очікуваннями нижчих цін на міжнародних ринках у третьому кварталі.

"Це було комерційне рішення, воно було розглянуте правлінням компанії. Ми маємо чіткий графік, як будемо закуповувати газ до кінця року", - зазначив він.

Коболєв пояснив, що звернення до "Газпрому" про можливу закупівлю газу протягом трьох наступних кварталів пов’язане з необхідністю звірити цінову пропозицію російської компанії з цінами європейських трейдерів.

"Щоб переконатися, що ми купуємо газ за найменшою ціною, ми, як це і завжди робили, запропонували, зокрема "Газпрому", надати їхню цінову пропозицію та укласти додаткову угоду до великої угоди від 2009 року", - зазначив глава НАК.

"Ми повністю зняли залежність від російського газу. Якщо "Газпром" не постачатиме газ в Україну, якщо з якоїсь причини ця ціна нас не задовольнить або умови контракту будуть невигідними, ми зможемо купувати газ із європейського напрямку, як ми це робили цієї зими. Але в інтересах українських споживачів зробити так, щоб мінімізувати витрати на закупівлю газу", - резюмував Коболєв.

Як відомо, раніше Коболєв заявив, "Нафтогаз" готовий відновити закупівлю газу у російського "Газпрому" у тому випадку, якщо ціна на нього буде нижчою, ніж ціна на газ з Європи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.