Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія вже підготувала провокації у Києві до «хресного ходу» УПЦ МП

Війна з Росією (АТО) 7083 перегляди

Опубліковано - 11.07.2016 13:15 | Всі новини | Версія для друку

Росія вже підготувала провокації у Києві до «хресного ходу» УПЦ МП
Росія вже підготувала провокації у Києві до «хресного ходу» УПЦ МП
Під час запланованого на 26 липня у Києві «хресного ходу» прихильників Української православної церкви (Московського патріархату) можуть відбутися провокації.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Ворог також розробляє плани по дестабілізації ситуації всередині країни шляхом створення штучної політичної кризи, заворушень на вулицях. Ми є свідками того, як одна з релігійних організацій, яка має свій духовний центр у країні-агресора, мобілізує велику кількість своїх вірних і стягує їх у Київ на 26 липня, називаючи це мирним хресним ходом. За нашою інформацією, Кремль вже підготував провокації на вулицях Києва на 26 липня», - заявив Парубій.

Спікер зауважив, що до Києва йдуть не тільки мирні громадяни, а й провокатори із забороненою символікою і символікою країни-агресора.

«Також стягуються послідовники проросійських організацій - це молодчики спортивної статури, яких раніше помітили в рейдерських атаках і провокаціях», - додав Парубій.

Повідомляється, що «хресний хід» УПЦ МП розпочався 3 липня зі Святогірської лаври у Донецькій області, а 9 липня - з Почаївської лаври на Тернопільщині. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Русі-України, учасники мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

Як повідомлялося раніше, 16 червня Верховна Рада України попросила у Патріарха Константинополя автокефалії для української церкви. Російська православна церква (РПЦ) вважає грубим порушенням національного та міжнародного права прийняте Верховною Радою звернення до патріарха Константинопольського Варфоломія із закликом визнати незалежність Української православної церкви від Московської патріархії.

Протягом останніх двох років, після початку агресії Росії в Україні збільшилася кількість випадків переходу парафій з юрисдикції УПЦ МП до УПЦ КП.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.