Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС попереджає україців про ризик безпідставного затримання на території РФ

Влада 5602 перегляди

Опубліковано - 27.07.2016 18:50 | Всі новини | Версія для друку

МЗС попереджає україців про ризик безпідставного затримання на території РФ
МЗС попереджає україців про ризик безпідставного затримання на території РФ
Українцям слід оцінювати загрозу можливого безпідставного затримання в Росії при плануванні поїздок в цю країну.

Про це повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

"У зв’язку із збільшенням кількості звернень на адресу ДКС МЗС України про безпідставне затримання/арешт громадян України на території Російської Федерації та неналежне поводження з ними російських правоохоронних органів, наполегливо рекомендуємо ознайомитись із відповідними порадами МЗС України щодо здійснення поїздок до РФ".

Міністерство закордонних справ України із занепокоєнням відзначає, що продовжуються випадки безпідставного затримання громадян України на території Російської Федерації, відсутність гуманного ставлення до українців з боку російських правоохоронних органів, їх несумісної з людською гідністю поведінки, застосування до наших співвітчизників неприпустимих методів фізичного та психологічного впливу, у тому числі - тортур.

Зокрема, останнім часом почастішали випадки затримання/арешту громадян України, серед особистих речей яких нібито виявлені сторонні предмети, у т.ч. наркотичні речовини, «підкинуті» третіми особами під час їх в’їзду або перебування на території РФ. У зв’язку з цим, з метою уникнення неправомірного позбавлення волі в подібних випадках, необхідно проявляти пильність та уважність у контактах з будь-якими сторонніми особами, у т.ч. з посадовими особами РФ, які уповноважені проводити митний, паспортний та усі інші види контролю.

Крім цього, МЗС попереджає про поширення практики втягнення у злочинну діяльність із незаконного перевезення наркотичних речовин, в тому числі – до Російської Федерації, шляхом надання пропозицій про працевлаштування експедиторами для доставки товару до країн ближнього зарубіжжя. Упродовж останнього часу до МЗС неодноразово надходили звернення членів родин експедиторів-громадян України про арешт їх рідних у Російській Федерації за звинуваченням у незаконному ввезенні на територію РФ наркотичних речовин у відправленнях, які вони перевозили. З урахуванням зазначеного МЗС рекомендує громадянам виявляти підвищену обережність та пильність у разі отримання пропозицій від посередницьких структур або окремих осіб щодо транспортування товару через кордон.

Зазначеними діями, а також численними фактами неповідомлення дипломатичних та консульських установ України в РФ про затримання громадян України, незабезпечення їх невід’ємного права на зустріч з консульською посадовою особою, російська сторона грубо порушує універсальні норми міжнародного права у сфері дотримання прав і свобод людини, а також свої міжнародно-правові зобов’язання відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року та Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією від 1993 року.

У цьому контексті Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України при плануванні поїздок до Російської Федерації реально оцінювати наявні ризики та існуючі загрози та ретельно зважувати потребу у здійсненні таких подорожей.

"При виникненні на території Росії будь-яких випадків затримання, негуманного поводження, фізичного та психологічного тиску з боку російських органів або громадян Міністерство закордонних справ України рекомендує українським громадянам невідкладно звертатися на гарячу лінії Центру оперативного реагування Міністерства (+38 044) 238-16-57, або безпосередньо на гарячі лінії консульських установ України, розташованих на території РФ, а саме:

-Посольство України в Російській Федерації (м. Москва) +7 919 768-77-96

-Консульство України в Новосибірську +7 913 799-27-75

-Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону +7 918 587-99-93

-Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі +7 921 304-05-72

-Консульство України у Єкатеринбурзі +7 953 000-02-07", - йдеться в повідомленні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.