Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Газпром” зупинив “Північнй потік” на плановий ремонт

Газоват 8312 переглядів

Опубліковано - 9.08.2016 14:07 | Всі новини | Версія для друку

“Газпром” зупинив “Північнй потік” на плановий ремонт
“Газпром” зупинив “Північнй потік” на плановий ремонт
Через ремонт балтійського газопроводу “Північний потік” Росія на 20 відсотків збільшила транзит газу Україною. Ремонт триватиме щонайменше до 17 серпня.

Газогін "Північний потік", що доправляє паливо з Росії до Німеччини дном Балтійського моря, у вівторок, 9 серпня, зранку повністю зупинився на планові технічні роботи. Сервісне обслуговування трубопроводу триватиме до 17 серпня, повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на дані газотранспортних операторів Німеччини.

Через ремонтні роботи російська експортна монополія "Газпром" значно збільшила транзитні потоки через Україну. За даними словацького оператора трубопроводу Eustream, заявка на вівторок склала 180,1 мільйонів кубічних метрів газу, тоді як напередодні обсяг прокачаного газу склав майже на чверть менше. У компанії "Укртрансгаз" повідомили, що загальний транзит російського газу Україною зріс на 20 відсотків, до 275 мільйонів кубометрів, написав речник компанії Максим Белявський на своїй сторінці у Facebook.

Водночас інший амбітний проект Москви, трубовопровід "Північний потік-2" застряг на етапі офіційних дозволів країн-учасниць. Нещодавно у Польщі виникли сумніви щодо дотримання правил чесної конкуренції консорціумом із шести компаній, який планує будувати газопровід, та підозри у монополізації ринку "Газпромом". На початку серпня спецпосланець США із міжнародних енергетичних питань Амос Хохштейн назвав "Північний потік-2" "політичним проектом Росії", який може відновити лінію розділу в Європі епохи холодної війни.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.