Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Штайнмаєр хоче нових правил розміщення озброєнь в Європі

Світ навколо нас 5090 переглядів

Опубліковано - 26.08.2016 21:06 | Всі новини | Версія для друку

Штайнмаєр хоче нових правил розміщення озброєнь в Європі
Штайнмаєр хоче нових правил розміщення озброєнь в Європі
На тлі зростання напруженості у відносинах між НАТО та Росією глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр наполягає на розробці нових засад контролю за звичайними озброєннями в Європі, зокрема і в анексованому Криму.

В Європі слід розробити нові засади контролю за кількістю та розташуванням звичайних озброєнь на кшталт ракет, танків та безпілотних літальих апаратів (БПЛА). Приводом він називає дедалі більшу напруженість у відносинах між НАТО та Росією.

Особливо на тлі того факту, що Росія вийшла з підписаного 1990 року Договору про звичайні збройні сили в Європі. Саме цей договір визначав обмеження кількості розміщених систем звичайних озброєнь.

У своїй статті у виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung, оприлюдненій у п’ятницю, 26 серпня, Штайнмаєр нагадав, що анексією Криму Росія поставила під питання центральні засади європейської архітектури безпеки. "Є загроза новітньої, небезпечної гонки озброєнь", - застерігає він.

З огляду на це Штайнмаєр наполягає на проведенні переговорів з метою досягнення нових домовленостей.

За його словами, під час них треба врахувати й застосування нових військових стратегій, приміром, невеличких мобільних з’єднань, як це мало місце під час анексії Росією Криму.

Дія нового договору, на думку Штайнмаєра, має стосуватися й регіонів та територій із суперечливим статусом. Окрім Криму, йдеться також про такі, як Абхазія та Південна Осетія в Грузії й Придністров’я в Молдові.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.