Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Укроборонпром” готовий передати військовим нові українські вертольоти

Захист держави 8693 перегляди

Опубліковано - 13.09.2016 14:58 | Всі новини | Версія для друку

“Укроборонпром” готовий передати військовим нові українські вертольоти
“Укроборонпром” готовий передати військовим нові українські вертольоти
ДП “Конотопський авіаремонтний завод “АВІАКОН”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, готовий передати Збройним силам України одразу три новітніх ударних вертольота Мі-24ПУ1.

Роботи над створенням повітряних машин були виконанні у рамках Державного оборонного Замовлення для армійської авіації Командування Сухопутних військ Збройних сил України, повідомили в “Укроборонпромі”.

“Мі-24ПУ1 повністю відповідають всім вимогам сучасної війни, оснащені передовою електронікою, ефективною системою захисту та потужним озброєнням. Саме така техніка необхідна захисникам нашої країни. І ДК “Укроборонпром” продовжує насичувати нею Збройні сили України”, – заявив очільник ДК “Укроборонпром” Роман Романов.

Слід зазначити, що під час розробки Мі-24ПУ1 особливу увагу було приділено підвищенню захисту ударного вертольоту. Вітчизняні фахівці встановили на нього надсучасний комплекс захисту АДРОС, від ніжинського НВК “Прогрес”. Цей комплекс збиває с курсу ракети з тепловим наведення, завдяки чому повітряна машина захищена від переносних зенітно-ракетних комплексів типу “Ігла” та Stinger, а також ракет “повітря-повітря” типу Р-60 та Р-73.

Для знищення противника Мі-24ПУ-1 оснащений надпотужною 30-мм автоматичною гарматою та різноманітним ракетним озброєнням, включаючи високоточні протитанкові керовані ракети.

Під час створення Мі-24ПУ-1 було вирішено завдання із підвищення швидкості та маневреності, для чого на ударний вертоліт встановлено нові вітчизняні двигуни. Окрім того можливості повітряної машини значно розширилися завдяки сучасним прицільним та навігаційним комплексам, які дозволяють ефективно виконувати завдання навіть у повній тьмі.

“Мі-24ПУ1 від ДП “Конотопський авіаремонтний завод “АВІАКОН”, став результатом ефективної праці колективів підприємств ДК “Укроборонпром” та стратегічного міжнародного співробітництва із партнерами України у світі, які постачають для українського вертольоту сучасну електроніку”, – підкреслив голова ДК “Укроборонпром” Роман Романов.

Як повідомлялоя раніше, 2 вересня пПО був переданий модернізований та відремонтований на потужностях ДК “Укроборонпром” далекобійний зенітно-ракетний комплекс С-300ПС.

А 23 серпня концерн за участю Президента України Петра Порошенка передав 71 одиницю сучасної військової техніки Збройним Силам України, серед яких були великокаліберні реактивні системи залпового вогню, танки, бойові машини піхоти, зенітно-ракетні комплекси та винищувальна авіація.

“Завдяки вашій роботі нам вдалось зупинити ворога. Вже сьогодні ми рахуємо техніку не одиницями, а тисячами”, – заявив міністр Оборони України Степан Полторак під час презентації нової інноваційної техніки 29 серпня.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.