Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лавринович збрехав. За звичкою

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5878 переглядів

Опубліковано - 25.04.2007 15:08 | Всі новини | Версія для друку

Лавринович збрехав. За звичкою
Лавринович збрехав. За звичкою
Вищий адміністративний суд України не виносив жодних рішень щодо заборони проведення позачергових виборів 27 травня 2007 року.

Сьогодні міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що постанова Вищого адміністративного суду України, в якому йдеться про неможливість проведення позачергових виборів 27 травня, є абсолютно легітимною і має виконуватися.

Про це він сказав журналістам у Києві.

О.Лавринович вважає, що це рішення «очевидне і ясне – виборів бути не може 27 травня за будь-яких обставин».

Міністр переконаний, що якщо Конституційний Суд ухвалить рішення про конституційність Указу Президента про розпуск парламенту і призначення дати позачергових виборів, то дату виборів необхідно буде визначати на основі чинного законодавства.

Як повідомлялося раніше, 23 квітня заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш заявила, що Вищий адміністративний суд України підтвердив рішення Печерського районного суду Києва про відмову розглядати позов Блоку Юлії Тимошенко про бездіяльність Центральної виборчої комісії щодо формування окружних виборчих комісій.

Сьогодні, народний депутат V скликання, член фракції Партії регіонів Григорій Калетнік заявив, що, розглядаючи цю скаргу, ВАСУ прийняв окрему постанову, в якій зазначається, що створення окружних виборчих комісій з порушенням термінів, встановлених законом, може поставити під сумнів результати дострокових виборів.

Насправді ж Вищий адміністративний суд України не виносив жодних рішень щодо заборони проведення позачергових виборів 27 травня 2007 року.

Про це повідомила прес-секретар ВАС України Марія Швенько.

Прес-секретар пояснила, що рішенням Вищого адміністративного суду України від 23 квітня 2007 року було відхилено апеляційну скаргу Виборчого блоку політичних партій «Блок Юлії Тимошенко» про визнання протиправною бездіяльності Центральної виборчої комісії за пропуском строку оскарження.

В той же час Вищий адміністративний суд виніс окрему ухвалу по цій справі, в якій йде мова про очевидний факт бездіяльності Центральної виборчої комісії щодо порушення строку і порядку утворення окружних виборчих комісій, що ставить під сумнів проведення позачергових парламентських виборів у строки, визначені Указом Президента України. В окремій ухвалі, зокрема, вказано: «Про встановлені судом обставини довести до відома Президента України та Центральну виборчу комісію для вжиття відповідних заходів».

«Заборона проведення позачергових парламентських виборів в Україні не була предметом розгляду у Вищому адміністративному суді, тому недоречно говорити про те, що «Вищий адміністративний суд заборонив проводити дострокові парламентські вибори 27 травня 2007 року», — заявляють у суді.

Натомість предметом розгляду була бездіяльність Центральної виборчої комісії, яка (бездіяльність) унеможливлювала проведення позачергових парламентських виборів у встановлені строки, оскільки окружні виборчі комісії не були створені за 50 днів до дня виборів – 27 травня 2007 року, як цього вимагає Закон України «Про вибори народних депутатів України».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.