Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Турчинов проінспектував Маріупольський напрямок оборони

Захист держави 7368 переглядів

Опубліковано - 21.10.2016 16:17 | Всі новини | Версія для друку

Турчинов проінспектував Маріупольський напрямок оборони
Турчинов проінспектував Маріупольський напрямок оборони
Внаслідок значного збільшення кількості обстрілів за останні два тижні, насамперед на Маріупольському напрямку, Секретар РНБО України Олександр Турчинов вирушив до цього сектору зони проведення антитерористичної операції, де провів нараду з військовим керівництвом АТО.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, тільки за останній тиждень по українських позиціях в маріупольському секторі було випущено понад 3000 снарядів та мін.

Секретар РНБО України побував на передових рубежах нашої оборони, зокрема, в місцях найбільш концентрованого обстрілу ворогом позицій українських військових, зокрема, в районі міст Комінтерново, Лебединського, та у Водяному - епіцентрі завдання ударів ворожою артилерією останніми днями.

Під час наради з військовими обговорювалась ситуація на фронті та заходи з ефективної протидії провокаціям російсько-терористичних військ. Окрім цього, Секретар РНБО України перевірив забезпечення та готовність особового складу до дій в зимовий період.

За словами Турчинова, обстановка в зоні проведення АТО залишається дуже напруженою, насамперед, на маріупольському напрямку: «Найбільша кількість провокацій та інтенсивність обстрілів здійснюється в районі Мар’їнки, Красногорівки, Водяного та Широкіного». «Навіть під час проведення переговорів у нормандському форматі обстріли українських позицій з боку російського агресора не припинялись», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що під час його перебування у Водяному та на українських позиціях, найбільш наближених до окупованого агресором Комінтернового, російська артилерія безперервно вела вогонь по наших позиціях.

«Такі дії російсько-терористичних угруповань доводять ницість та блюзнірство заяв Путіна на міжнародних переговорах щодо припинення вогню, та чітко окреслюють межі його «щирого бажання врегулювати конфлікт», - сказав Турчинов.

Секретар РНБО України наголосив також, що не можна виключати, що мирні ініціативи російської сторони «є тільки прикриттям для посилення військового протистояння».

«Українські військові готові до будь-якого розвитку подій. Позиції на лінії зіткнення укріплені та утеплені. Всі спроби прорвати нашу лінію оборони російсько-терористичними угрупованнями - приречені», - наголосив Секретар РНБО України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.