Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Штайнмаєр вважає, що “Мінськ” допоміг запобігти повноцінній війні

Світ навколо нас 4644 перегляди

Опубліковано - 24.10.2016 21:48 | Всі новини | Версія для друку

Штайнмаєр вважає, що “Мінськ” допоміг запобігти повноцінній війні
Штайнмаєр вважає, що “Мінськ” допоміг запобігти повноцінній війні
Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр визнав, що прогрес у втіленні мінських домовленостей є повільним, як “равлик”, однак ці угоди допомогли запобігти великій війні.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що мінські домовленості допомогли запобігти повноцінній війні на Донбасі. Про це він сказав німецькому виданню Märkische Allgemeine в інтерв’ю, текст якого оприлюднено МЗС Німеччини в понеділок, 24 жовтня. "Доречно тримати перед очима те, що ми, за всіх недоліків, маємо завдяки мінському процесу: ми змогли запобігти переростанню конфронтації в східній частині України в повноцінний військовий конфлікт, який був би неконтрольованим, і міг би перерости в "пожежу" у самому центрі Європи", - сказав Штайнмаєр.

Водночас Штайнмаєр визнав, що втілення мінських домовленостей рухається зі швидкістю "равлика", а результати цих домовленостей "доводиться шукати зі збільшувальним склом".

У відповідь на запитання, чи переживає світ повторення "холодної війни", Штайнмаєр зазначив, що проводити такі чіткі паралелі було би занадто великим спрощенням. "Світ "холодної війни" був поділений надвоє: країни прислухалися до Вашингтона або до Москви, червоні лінії були чіткими для обох сторін. Світ, в якому ми живемо, є складнішим та непередбачуванішим. Це видно на Близькому Сході, де регіональні діячі більше не рівняються суто на Москву чи суто на Вашингтон, але переслідують і власні інтереси", - сказав міністр.

Штайнмаєр зазначив, що бачить в діях Росії "прагнення творити політику на рівні з США, бажання укріпити власну міць та розширити свої зони впливу", однак не вважає наявність навіть сотень чи тисяч ісламістів у Алеппо достатнім виправданням для бомбардування міста авіацією.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.