Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Кримнаш». Чекісти вважають, що кожен «диверсант» обов’язково має застарілу візитівку Яроша

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 6546 переглядів

Опубліковано - 11.11.2016 00:03 | Всі новини | Версія для друку

«Кримнаш». Чекісти вважають, що кожен «диверсант» обов’язково має застарілу візитівку Яроша
«Кримнаш». Чекісти вважають, що кожен «диверсант» обов’язково має застарілу візитівку Яроша
Федеральна служба безпеки Росії оприлюднила відеозапис щодо затримання в окупованому Севастополі так званих «українських диверсантів», на якому показано нібито знайдену в перебігу обшуку візитівку Дмитра Яроша, колишнього керівника «Правого сектору».

На відео, що оприлюднене на сайті російського агентства «ТАСС», видно, як на чоловіка, що спокійно йде вулицею, накидаються працівники спецслужби і скручують його. Потім кадри переносяться в помешкання, де показують предмети, схожі на вогнепальну зброю, велику кількість військового спорядження й камуфляжних одностроїв, зокрема, ВМС України, тощо.

Серед іншого, показано українську символіку, емблеми і печатки української військової частини А-0235. Цієї частини, колишнього окремого батальйону охорони і обслуговування в Севастополі, не існує вже понад два з половиною роки, від окупації Криму Росією.

Із відеозапису, що подається без звуку, не ясно, звідки це все там взялося. ФСБ стверджує, що все це було знайдене у квартирі, але підтвердження цього з інших джерел немає.

Інші кадри показують криївку десь на природі і предмети, схожі на вибухівку чи спорядження для вибухових робіт, що, за твердженням ФСБ, були знайдені в ній. Частина речей, зокрема, робочі рукавиці, – російського виробництва. Підтверджень того, що це має стосунок до затриманих, так само немає.

Останні кадри показують приміщення створеного Росією суду в Севастополі, до якого під конвоєм приводять затриманих, а потім виводять.

Агентство «ТАСС» із посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомляє, що імена трьох затриманих – Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудко.

Раніше в четвер підконтрольний Москві Ленінський районний суд Севастополя заарештував на два місяці трьох раніше затриманих російською ФСБ, як твердять російські силовики, «членів диверсійної групи Головного розвідуправління Міноборони України». Засідання суду відбувалось у закритому режимі.

Брат Дмитра Штиблікова Олексій повідомляв, що затримували і дружину Дмитра. Потім її відпустили.

Олексій Штибліков заявив, що його брат колись служив в українській армії, але за п’ять-шість років до окупації Криму був уже військовим аналітиком. Він був одним із видавців військового аналітичного журналу, який був закритий навесні 2014 року, після окупації, а також займався Чорноморським флотом. Саме за це, на думку Олексія Штиблікова, брат потрапив у якісь «списки підозрюваних».

В ФСБ Росії раніше в четвер заявили, що в середу в окупованому Севастополі були затримані «члени диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України». Ці твердження спростували в Міністерстві оборони України, назвавши їх «фейком».

Це вже не перше твердження про затримання «українських диверсантів» у Криму від ФСБ Росії. У серпні російське відомство заявило, що затримало групу, яка готувала теракти на півострові. Влада України заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

«Візитівка Яроша» стала інтернет-мемом навесні 2014 року, на початку дій українського війська і добровольців проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів, як «неодмінний атрибут українського диверсанта»: за твердженнями російських засобів інформації, таку «візитівку Яроша» – тодішнього керівника «Правого сектору» Дмитра Яроша – нібито знайшли цілісіньку в ущент спаленому після сутички авті. Після того такі «візитівки Яроша» почали масово виготовляти для всіх охочих як сувенір. У Росії ж український «Правий сектор» оголосили забороненою організацією.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.