Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Партія Регіонів вимагає продовження шоу біля КС

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5468 переглядів

Опубліковано - 26.04.2007 17:13 | Всі новини | Версія для друку

Партія Регіонів вимагає продовження шоу біля КС
Партія Регіонів вимагає продовження шоу біля КС
Партія Регіонів наполягає на продовженні засідання Конституційного Суду із розгляду подання нардепів на Указ Президента, який вже втратив чинність, відповідно до іншого Указу Президента.

На заяву лідера БЮТ Юлії Тимошенко про те, що Конституційний Суд не може ухвалити рішення по Указу Президента, оскільки той вже скасований іншим Указом, прес-служба партії Регіонів відповідає наступне.

До величезного жалю Юлії Володимирівни, для Конституційного Суду не існує процедурних норм, звичайних для судів загальної юрисдикції. І тому Партія регіонів наполягатиме на ухваленні будь-якого рішення КС, яким вона слідуватиме. Наші лідери обіцяли це публічно - і не збираються відступати від своїх обіцянок.

Сьогоднішня поведінка опозиції говорить про те, що вона дуже боїться, що Конституційний Суд - а це найвища судова інстанція - все-таки винесе ухвалу, і цей страх лідери опозиції хочуть заглушити гучними заявами.

Від “Аратти”: тільки проффесура Регіоналів вважає, що Конституційний Суд має визначати контституційність не тільки чинних правових актів, а й тих, що втратили чинність.

Від редакції пропонуємо регіональним депутатам узяти у архіві, наприклад, Постанову уряду УРСР по хлібозаготовках 1930 року і зробити коституційне подання у Конституційний Суд на предмет його відповідності Конституції УРСР. Ми вважаємо, що це, принаймні, було б не тільки корисно, а пізнавально. Особливо для їхніх колег-комуністів.

А головне - не буде потреби витрачати дефіцитні партійні кошти на масовки на київських вулицях.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.