Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Конгрес США схвалив $350 млн на військову допомогу Україні

Світ навколо нас 6369 переглядів

Опубліковано - 9.12.2016 23:28 | Всі новини | Версія для друку

Конгрес США схвалив $350 млн на військову допомогу Україні
Конгрес США схвалив $350 млн на військову допомогу Україні
На підпис президента США чекає законопроект, який містить безпекову допомогу Україні на 350 мільйонів доларів.

Напередодні Сенат, слідом за Палатою представників, переважною більшістю голосів схвалив «Бюджет США на 2017 р. на потреби національної оборони».

Сума допомоги Україні у сфері безпеки збільшена на 50 мільйонів доларів, порівняно з 2016-м роком. Перелік видів допомоги розширено: до нього внесено надання засобів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування ЗСУ.

Також вказується, що необхідно і далі підтримувати Україну в рамках аналогічного закону за минулий рік. У ньому, зокрема, говорилося про надання президенту права виділяти закладені кошти на радарні системи, протитанкові комплекси, іншу технічну, а також розвідувальну допомогу.

Як повідомляється, виділення Україні половини передбаченої допомоги на 2017 рік залежить від боротьби з корупцією і марнотратством в українських Збройних силах.

У законопроекті також міститься заборона Пентагону виділяти кошти на військову співпрацю з Росією, поки вона, зокрема, не припинить агресію в Україні. Про це повідомляється на сайті Конгресу США.

«Заборонено використовувати кошти на двостороннє співробітництво з урядом Росії, поки Пентагон не зможе підтвердити Конгресу, що Росія припинила окупацію української території і агресивні дії, що загрожують суверенітету і територіальній цілісності України і членів Організації Північноатлантичного договору; дотримується умови та вживає заходів для виконання Мінських домовленостей».

До законопроекту про національну оборону увійшов і Глобальний закон Магнітського, який дає можливість президенту США заборонити в’їзд і доступ до американських фінансових інституцій порушникам прав людини і корупціонерам з будь-якої країни світу.

Ще один окремий закон, який увійшов до оборонного бюджету - законопроект, спрямований проти російської пропаганди Мерфі-Портмана. Він, зокрема, передбачає створення грантової програми для недержавних організацій та неурядових експертів, які працють у царині протидії пропаганді.

Всього оборонний бюджет США становить майже 619 мільярдів доларів. Цей законопроект має кілька підтриманих республіканцями положень, яких не було в аналогічному документі минулого року. Зокрема - збільшення військових витрат на понад три мільярди та заборону на переведення ув`язнених з тюрми Гвантанамо, що на Кубі, до американських в`язниць.

Речник Білого дому на брифінгу напередодні сказав, що позиції щодо підтримки президентом законопроекту він не має, але Обама і досі вважає, що Гвантанамо мають закрити.

«Його стратегія спрацювала, щоб зменшити населення тюрми на 175 осіб, з того часу як президент Обама вступив на посаду. Але президент досі вірить, що тюрма має бути закрита. Це зробить нашу країну безпечнішою та зекономить платникам податків значну суму грошей», - заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

Утім, навіть якщо Барак Обама накладе вето на цей законопроект, в Конгресі достатньо голосів, щоб президентське вето подолати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.