Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Москва влаштувала черговий демарш

Світ навколо нас 5630 переглядів

Опубліковано - 27.04.2007 13:00 | Всі новини | Версія для друку

Яаап де Хооп Схефер висловив занепокоєння
Яаап де Хооп Схефер висловив занепокоєння
Президент Путін заявив, що Росія припиняє дотримуватися Договру про обмеження звичайних озброєнь в Європі. Це - викликало адекватну реакцію Заходу: подив і занепокоєння.

НАТО висловило глибоке занепокоєння оголошенням російського президента Владіміра Путіна, що Росія припиняє дотримуватися договору обмеження традиційних озброєнь у Європі.
Генеральний секретар НАТО Яаап де Хооп Cхефер заявив, що угода про обмеження озброєнь є наріжним каменем безпеки у Європі.

Договір з часів Холодної війни, який обмежував такі традиційні наступальні озброєння у Європі як танки, літаки та артилерію опинився у центрі дипломатичної суперечки між Росією та Заходом.

Угоду було укладено у 1990 році і доповнено 9 років тому. Москва не виконуватиме угоду і вимагає її ратифікації країнами НАТО. Досі країни Нато не ратифіковували угоди, бо очікували, що Росія виведе свої війська з Грузії та Молдови.
Президент Путін реанімує в Росії комуністичні традиції
Президент Путін реанімує в Росії комуністичні традиції
Проте в основі конфлікту навіть не стільки предмет угоди, скільки попереджувальний постріл для Вашингтона, який на думку Москви ігнорує російські інтереси у сфері безпеки.

Мова йде про елементи системи ПРО у Європі, розширення НАТО на Схід, розвиток армій балтійських держав та поширення баз США на Кавказі та у південно-східній Європі.

Висловлене занепокоєння Яаапа де Хооп Схефера демаршем Росії відображає серйозне ускладнення у відносинах. Наразі незрозуміло як розвиватиметься конфлікт.

Дехто вважає, що Путін надсилав сигнал радше аудиторії всередині країни. США потребують співпраці Москви у стабілізації миру на Близькому Сході та конфронтації з Північною Кореєю та Іраном.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.