Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У місії ОБСЄ застерегли про можливість нових загострень боїв на Донбасі

Війна з Росією (АТО) 5800 переглядів

Опубліковано - 27.02.2017 20:23 | Всі новини | Версія для друку

У місії ОБСЄ застерегли про можливість нових загострень боїв на Донбасі
У місії ОБСЄ застерегли про можливість нових загострень боїв на Донбасі
Невідведена важка зброя та близькість позицій військ по обидва боки лінії розмежування можуть викликати нові загострення боїв, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ.

Доки вздовж лінії бойового зіткнення на сході України зберігатиметься заборонене мінськими домовленостями важке озброєння, на Донбасі не можна виключити можливості нових сплесків бойових дій, заявив Александр Гуґ в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Нових спалахів насилля не можна виключити в нинішній ситуації, хіба б щось кардинально змінилося в нинішньому нагромадженні важкого озброєння поблизу лінії зіткнення. Ми знаємо, що ця зброя там далі присутня, і доки це триває, нова ескалація конфлікту залишається ймовірною. Це може статися будь-якого дня, бо їх використовували донині і використовуватимуть й надалі, якщо зберігатимуться рівень напруження та недовіра», – сказав він.

При цьому Гуґ не виключає, що нова ескалація напруження та насилля може бути й потужнішою, ніж та, що нещодавно відбулася навколо Авдіївки.

При цьому, на думку першого заступника голови СММ ОБСЄ, другою умовою для стабілізації ситуації на Донбасі є повна відмова сторін від подальшого наступу й зближення. Натомість, вважає він, позиції українських урядових військ та сепаратистів повинні збільшити між собою дистанцію.

«Слід припинити зближення й наступ одних у бік інших, а, навпаки, треба збільшити між собою дистанцію. Це дасть змогу встановити «режим тиші» та зробить ситуацію більш передбачуваною. Бо нинішня непередбачуваність якраз і викликана надмірною близькістю між позиціями та присутністю важких озброєнь. Збільшення кількості й тривалість боїв за останні 4–8 тижнів якраз і є наслідком такої ситуації», – заявив Александр Гуґ.

Останнім часом у низці місцевостей на лінії контакту на Донбасі сталося помітне загострення бойових дій, яке не припинилося й попри чергові домовленості, досягнені у Тристоронній контактній групі. І українські силовики, і спільні російсько-сепаратистські сили заперечують свою вину і звинувачують у провокаціях і порушеннях іншу сторону.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.