Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуация на фронті: російські бойовики дещо знизили активність

Війна з Росією (АТО) 6077 переглядів

Опубліковано - 21.03.2017 22:23 | Всі новини | Версія для друку

Ситуация на фронті: російські бойовики дещо знизили активність
Ситуация на фронті: російські бойовики дещо знизили активність
Обстріли позицій сил АТО тривають. Російсько-окупаційні війська з початком доби 36 разів відкривали вогонь, у тому числі з важкого озброєння.

Про це повідомив прес-центр АТО.

Найгарячіше сьогодні було на Донецькому напрямку. З мінометів 120 та 82 калібру були обстріляні захисники Луганського, Авдіївки, Опитного, шахти Бутівка та в Пісках. З гранатометів та кулеметів наші позиції неподалік населених пунктів Зайцеве та Луганське. Надвечір противник вдарив з танку та протитанкових ракетних комплексів по захисниках шахти Бутівка.

На Луганському напрямку під вогнем гранатометів та великокаліберних кулеметів опинились позиції поруч Новозванівки та Кримського.

На Маріупольському напрямку з крупнокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстріляв захисників Водяного, Гнутового та Павлополя. У Миколаївці працював снайпер.

Минулої доби ситуація в районі проведення АТО залишається не спокійною, але контрольованою Збройними Силами України. За минулу добу російсько-терористичні війська 60 разів обстріляли позиції українських захисників.

Найгарячіше вчора було на Маріупольському напрямку де ворожа піхота зранку атакувала опорні пункти морпіхів під Водяним. Отримавши вогневу відсіч ворог почав гатити по наших позиціях з Градів, важкої артилерії 152 та 122 мм.

Під вогнем артилерійських систем великого калібру опинились також позиції морпіхів нфеподалік Лебединського й Талаківки. З мінометів калібру 120мм та 82мм ворог обстріляв захисників Широкиного, Миколаївки Новотроїцького та Красногорівки. Зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем противник бив по захисниках Широкиного, Водяного, Новотроїцького та Гнутового. В Широкиному російсько-терористичні війська обстріляли морпіхів БМП та танку.

На Донецькому напрямку під мінометним вогнем російських окупантів опинились укріплення сил АТО поруч шахти Бутівка, Луганського та Камянки. По позиціях в районі Авдіївки ворог вів вогонь з кулеметів, гранатометів, мінометів, а згодом до обстрілів долучив танк.

На Луганщині поблизу Троїцького Новозванівки та Новоолександрівки, противник обстріляв позиції українських воїнів з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А по захисниках Трьохізбенки – вдарив з протитанкових керованих ракет.

За минулу добу троє українських військовослужбовців загинуло, дев’ять отримали поранення.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.