Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні смоленської катастрофи

Світ навколо нас 5594 перегляди

Опубліковано - 3.04.2017 15:50 | Всі новини | Версія для друку

Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні смоленської катастрофи
Польща звинуватила російських диспетчерів у провокуванні смоленської катастрофи
Генеральна прокуратура Польщі звинуватила російських диспетчерів і «третю особу» в провокуванні катастрофи літака Ту-154 президента Леха Качинського під Смоленськом у 2010 році.

Про це заступник генерального прокурора Польщі Марек Пощенек заявив під час прес-конференції 3 квітня, передає польський телеканал TVN 24.

За словами прокурора, вже зібрані і здобуті під час слідства докази, які дозволили прокурорам сформулювати нові звинувачення щодо авіадиспетчерів, а також «третьої особи», яка перебувала в башті управління польотами, в умисному провокуванні катастрофи, результатом якої стала загибель великої кількості людей.

Що це за «третя особа» – в прокуратурі не уточнили, але додали, що їй висувають звинувачення в пособництві у виникненні катастрофи.

У вересні минулого року експерти комісії, яка розслідує обставини смоленської трагедії, заявили, що записи чорних скриньок польського президентського літака були сфальсифіковані, а багато документів у цій справі були приховані. Російські дослідження причин аварії вказують на нещасний випадок, викликаний поганою погодою і помилкою пілота.

Речник президента Росії Дмітрій Пєсков заявив, що в Кремлі не згодні з висновками польських слідчих, які звинуватили російських диспетчерів у навмисному провокуванні авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинули тодішній президент Польщі Лех Качинський з дружиною і представники урядової делегації.

Пєсков заявив, що Росія також веде розслідування катастрофи.

«Безумовно, обставини цієї трагедії, цієї катастрофи вже досить серйозно досліджені, вивчені. Звичайно, погоджуватися з такими висновками не видається за можливе. Робота триватиме», – заявив речник Владіміра Путіна.

10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у російському Смоленську загинули 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський із дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.