Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ виділив Україні $1 млрд чергового траншу

Економіка 8821 перегляд

Опубліковано - 3.04.2017 21:57 | Всі новини | Версія для друку

МВФ виділив Україні $1 млрд чергового траншу
МВФ виділив Україні $1 млрд чергового траншу
Рада директорів Міжнародного валютного фонду в понеділок, 3 квітня, завершив третій перегляд економічної програми України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF), що дозволяє виділити Україні близько $1 млрд.

Відповідно до прес-релізу Фонду в понеділок, виділення цього траншу збільшить загальну суму виплат за механізмом розширеного фінансування до 6 млрд 17826 млн SDR (близько $8,38 млрд).

Як наголошується, чотирирічна програма розширеного фінансування України на суму 12,348 млрд SDR (близько $17,5 млрд на момент схвалення програми) була затверджена 11 березня 2015 року з метою підтримки економічної програми українського уряду, спрямованої на відновлення економіки, зовнішньої стійкості, зміцнення державних фінансів, підтримання фінансової стабільності та економічного зростання шляхом просування структурних та управлінських реформ з одночасним захистом найбільш уразливих груп населення.

"Українська економіка демонструє приємні ознаки відновлення. Зростання відновлюється, темпи інфляції зменшилися, а міжнародні резерви подвоїлися. Цей прогрес багато в чому виник завдяки рішучим діям влади, в тому числі проведення зваженої макроекономічної політики. Недавня стабілізація забезпечує багатообіцяючу основу для подальшого зростання", - сказав перший заступник керуючого директора МВФ Девід Ліптон після зборів ради директорів МВФ.

Міжнародний валютний фонд відзначає, що для досягнення більш швидкого і стійкого зростання, що дозволило б Україні наздогнати своїх сусідів по регіону, необхідно прискорене впровадження структурних реформ для поліпшення бізнес-середовища та залучення інвестицій.

"Початком повинна стати приватизація і розвиток ринку земель сільськогосподарського призначення. Боротьба з корупцією має бути більш рішучою, оскільки навіть зі створенням нових інститутів по боротьбі з корупцією, конкретних результатів поки що не досягнуто", - йдеться у прес-релізі Фонду.

Також наголошується, що незважаючи на значні коригування фіскальної політики, державний борг залишається на високому рівні.

"Посилюється невідкладність структурних фінансових реформ для забезпечення середньострокової стійкості - на тлі тиску щодо підняття зарплат і пенсій. Україна не може більше дозволити собі відкладати комплексну пенсійну реформу, яка передбачала б, зокрема, і підвищення ефективного пенсійного віку", - зазначили у Фонді.

Крім того, на думку МВФ, необхідні постійні зусилля щодо поліпшення адміністрування доходів і просування реформи системи державного управління України.

"Національний банк України вміло керує грошово-кредитною політикою протягом дуже складного періоду. Збереження незалежності НБУ матиме важливе значення, так само як і продовження впровадження грошово-кредитної політики, що, як і раніше, зосереджена на стримуванні інфляції і відновленні міжнародних резервів в рамках режиму гнучкого валютного курсу. Це також створить передумови для поступового ослаблення адміністративних заходів, які залишилися", - йдеться у повідомленні Фонду.

У МВФ також відзначили великий прогрес, досягнутий у відновленні банківської системи України, але наполягають на необхідності продовжувати "зусилля по відновленню стійкості банків і посилення їх здатності підтримувати зростання".

"Недавня націоналізація найбільшого банку України стала важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності, але тепер вона повинна бути підтримана зусиллями щодо забезпечення погашення кредитів з метою мінімізації витрат для платників податків. Рекапіталізація інших банків і скорочення обсягів кредитування пов’язаних осіб повинні бути завершені", - підкреслюють у Фонді.

У МВФ також відзначають, що повинні тривати зусилля, спрямовані на вирішення проблем зовнішнього боргу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.