Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Радбезі ООН подискутували про хіматаку у Сирії

Світ навколо нас 5770 переглядів

Опубліковано - 5.04.2017 22:10 | Всі новини | Версія для друку

У Радбезі ООН подискутували про хіматаку у Сирії
У Радбезі ООН подискутували про хіматаку у Сирії
Росію розкритикували на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку, скликаному у зв’язку із загибеллю людей, ймовірно, від хімічної зброї на півночі Сирії.

Москва припускала, що люди отруїлися через обстріл складу повстанців, де зберігалася хімічна зброя. Але багато хто відкидає цю версію.

Міністр закордонних справ Британії, командувач антиурядових сирійських сил і військовий експерт заявили, що докази вказують на причетність до атаки сирійського уряду, який є союзником Росії.

Сирійський уряд відкидає звинувачення в застосуванні хімічної зброї. А російське міністерство оборони заявило, що в тому районі російська авіація не діяла.

За даними сирійських правозахисників, у зв’язку з інцидентом у провінції Ідліб у вівторок загинули 20 дітей і 72 дорослих.

Відкриваючи засідання Радбезу, високий представник ООН із питань роззброєння Кім Вон-су заявив, якщо факт атаки підтвердиться, це буде найбільший напад із використанням хімічної зброї в країні від серпня 2013 року.

Тоді у пригороді Дамаску, який утримували повстанці, загинули сотні людей.

Що сталося?

На численних кадрах зйомки із міста Хан Шейхун видно цивільних, які задихаються. Серед них - багато дітей.

Дехто з постраждалих отримав допомогу у сусідній Турції. Одні із жінок у шпиталі розповіла: "Ми постраждали від газу. Ми не могли стояти. У мене крутилася голова, хотілося блювати. Не вистачало повітря. Я не могла дихати".

Що кажуть росіяни?

Уряд Башара Асада заперечує, що його війська здійснили хімічну атаку.

Росія визнала, що сирійські літаки справді ударили по Хай Шейхуну, але заявила, що авіація влучила по складу, який виготовляв хімічну зброю для бійців в Іраку.

Що сказали в ООН?

Меттью Райкрофт, посол Британії в ООН, заявив, що пан Асад "принизив" Росію, "познущавшись" над мирним процесом, посередником у якому вона є.

"Який ваш план? - запитав він. - Який ви маєте план, щоб зупинити ці жахливі, безглузді атаки? У нас був план, і була його підтримка, а ви відкинули його, щоб захистити Асада".

Раніше Росія і Китай заблокували спроби накласти санкції на Сирію.

Заступник постпреда Росії при ООН Владімір Сафронков, своєю чергою, звинуватив Британію у тому, що вона "одержима" усуненням від влади Башара Асада замість пошуків миру.

Він сказав, що його країна не бачить потреби у новій резолюції по Сирії і закликав до "об’єктивного" міжнародного розслідування.

За словами пана Сафронкова, більшість відеодоказів нападу були постановочними.

Посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що якщо нічого не робити, хімічні атаки триватимуть.

Натякаючи на можливі односторонні дії США, вона додала: "Коли ООН не може виконувати свій обов’язок діяти колективно, бувають часи у житті держав, коли ми змушені самі вживати заходів".

Представник Франції Франсуа Делаттре поклав відповідальність за атаку на уряд Асада, звинувативши його у "деструктивному божевіллі".

За його словами, світу потрібна Америка, яка прагне розв’язати ситуацію в Сирії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.