Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Совкова традиція: Кремль лякає громадян атомною загрозою США

Імперія «Совок» 5766 переглядів

Опубліковано - 27.04.2017 15:43 | Всі новини | Версія для друку

Совітський агітплакат
Совітський агітплакат
У Російській Федерації вважають, що засоби системи протиракетної оборони США становлять загрозу стратегічним ядерним силам Росії й Китаю.

Про це заявив перший заступник начальника головного оперативного управління Генштабу Росії генерал-лейтенант Віктор Позніхір у Москві 26 квітня.

"Засоби системи протиракетної оборони США вже сьогодні мають потенціал перехоплення російських і китайських балістичних ракет і становлять загрозу стратегічним ядерним силам Росії й Китаю. Надалі ці можливості будуть зростати", – сказав він.

Також, за словами Позніхіра, Вашингтон має всі можливості для завдання ядерного удару по Росії:

"Розташування американських баз ПРО в Європі, кораблів ПРО в акваторіях морів і океанів, наближених до російської території, створює потужний прихований ударний компонент для можливого завдання раптового ракетно-ядерного удару по Російській Федерації".

За російськими оцінками, до 2022 року кількість ракет системи ПРО США складе понад тисячу одиниць. Як зазначав раніше Позніхір, Росія змушена вживати заходи у відповідь на розгортання комплексів ПРО, але "безпечнішим від цього світ не стане".

У свою чергу, перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони й безпеки Франц Клинцевич назвав заяву Позніхіра про загрозу ядерного удару по Росії сигналом керівництву США.

"Немає сумнівів, що подібні заяви мають певних адресатів. Перший адресат – світове співтовариство. По-друге, послано ясний сигнал керівництву США, що будь-який розвиток подій не стане для нас несподіванкою", – цитує Клинцевича ТАСС.

"Гадаю, що це нагадування не буде зайвим. Нехай, що називається, вони знають, що ми знаємо", – додав він.

Клинцевич вважає, що найкраща гарантія збереження миру – це російська "здатність найжорсткішим чином відповісти на можливу агресію".

Але головним адресатом, за словами російського сенатора, стали росіяни: "Їм нема чого боятися, ситуація під контролем".

Із початку березня США почали розгортати на території Південної Кореї комплекси своєї ПРО – THAAD.

У квітні США заявили, що готові завдати превентивного удару по Північній Кореї, якщо вона збереться провести випробування ядерної зброї, а КНДР попередила США про готовність завдати ядерного удару у відповідь.

США планують посилювати тиск на Північну Корею, щоб вона відмовилася від ядерної програми. При цьому Пентагон вирішив оцінити ядерний потенціал США.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.