Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Шеремета. Порошенко вимагає публічного звіту слідства

Влада 6603 перегляди

Опубліковано - 6.06.2017 20:41 | Всі новини | Версія для друку

Павло Шеремет
Павло Шеремет
Президент України Петро Порошенко вимагає від українських правоохоронців публічного звіту про розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це він заявив у своєму зверненні до Дня журналіста у вівторок, 6 червня.

"Захищена сьогодні робота журналіста? Ні. Є певні лакмусові кейси, такі як вбивство Павла Шеремета. І у мене тут, в серці так само болить, як і у вас. Я так само з вами. Вимагаю публічного звіту правоохоронних органів щодо розслідування вбивства Павла Шеремета ", - сказав Порошенко.

Глава держави висловив переконання, що якомога більше коло людей має знати подробиці, за винятком тих деталей, які є таємницею слідства.

"Підкреслюю, що ми повинні зробити все для того, щоб цю справу, як і інші справи про утиски журналістів, напади на них, не дай Бог, вбивства, обов’язково виконавці і замовники мають понести свою відповідальність", - сказав президент.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля загинув журналіст Павло Шеремет. Авто належало керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). У СБУ раніше назвали чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.

Журналісти "Слідство.Інфо" і міжнародної мережі OCCRP оприлюднили фільм-розслідування про вбивство Павла Шеремета. З-поміж іншого, журналісти з’ясували, що авто колишнього чи теперішнього працівника СБУ Ігоря Устименка було помічене на відео з камер спостережень в ніч перед вбивством журналіста. У СБУ заявили, що Устименко звільнений зі спецслужби в квітні 2014 року. Нацполіція допитала Устименка.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.