Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Заході розробляють нову концепцію озброєнь?

Світ навколо нас 4900 переглядів

Опубліковано - 19.07.2017 17:13 | Всі новини | Версія для друку

На Заході розробляють нову концепцію озброєнь?
На Заході розробляють нову концепцію озброєнь?
Недорога зброя Росії та Китаю, така як кібертехнології та протикорабельні ракети може зробити застарілими підхід Заходу, який базується на використанні дорогої зброї, наприклад, авіаносців, зазначається в дослідженні британського оборонного інституту Royal United Service Institute (RUSI).

«Китай та Росія, очевидно, зосередили багато (але не всі) зусилля на тому, щоб зашкодити ключовим західним активам, які є нечисленними, але дорогими», - йдеться в дослідженні, повідомляє видання National Interest.

«Західні уряди добре знають проблеми цих фінансових дисбалансів контрнаступу, коли вони використовують зброю за $70 000, якою стріляють з літака вартістю $30 000 за годину польоту, щоб зруйнувати машину Toyota, вартість якої, за оптимістичними оцінками $10 000»​, - зазначається в звіті.

Можливість ракетою, або комп’ютерним вірусом зруйнувати, чи вивести з ладу дороге озброєння часів «олодної війни», як авіаносці, або танки, спонукало як США, так і Великобританію шукати нові вирішення, коментує National Interest.

Звичайно, це завдання є більш актуальним для Великобританії, оборонний бюджет якої складає одну дванадцяту частину від оборонного бюджету США.

RUSI пропонує Великобританії підтримувати та модернізувати існуючу зброю, вводити нові технології. А тієї зброї, яка неефективна в бою і яку дорого переробляти, RUSI рекомендує позбуватись.

Це легше зробити для Британії, ніж США, адже британцям навряд чи потрібно буде віч-на-віч зіткнутись з такими супротивниками як Росія, або Китай, без західних і, особливо американських сил, які можуть надати підтримку, резюмує видання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.