Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: відносне затишшя скінчилося

Війна з Росією (АТО) 5892 перегляди

Опубліковано - 20.07.2017 23:28 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: відносне затишшя скінчилося
Ситуація на фронті: відносне затишшя скінчилося
Сьогоднішній день у зоні АТО відзначився активізацією провокацій з боку незаконних збройних формувань фактично вздовж усієї лінії розмежування. Всупереч усім домовленостям, бойовики не лише застосовували заборонене озброєння, а й намагались прорвати оборону сил АТО.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Найбільш гаряче було на Маріупольському напрямку.

Починаючи з 1 години ночі і майже до 8 ранку бандформування зі сторони Старомихайлівки вели вогонь по наших опорних пунктах поблизу Красногорівки із артилерії калібру 122 міліметри, мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Близько 4 ранку противник, посиливши вогневий натиск, випустив по позиціях сил АТО із переносної реактивної пускової установки «Град-П»10 снарядів та застосував танк. У цей же час, під вогневим прикриттям, близько 20 бойовиків наблизились до наших позицій. Зав’язався бій, в ході якого бійці АТО застосували гранатомети та стрілецьку зброю і вмілими діями змусили злочинців відступити. На жаль, під час цього бойового зіткнення, троє наших військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив у полон бойовиків.

Цієї ночі бандити з танку били і по будинках мирних мешканців Красногорівки.

На Донецькому напрямку, близько 1 ночі, внаслідок обстрілу ворожим снайпером нашого опорного пункту поблизу Новгородського, загинув український військовий. Крім того, бандити з гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті Бутівка, а з мінометів різних калібрів били по Невельському та Новгородському.

На Луганському напрямку з опівночі під вогнем ворожих гранатометів і стрілецької зброї опинились наші позиції у Трьохізбенці, Новоолександрівці, Новозванівці та Донці. А о 15 годині ворог двічі бив з мінометів калібру 82 міліметри по Кримському.

Загалом, з початку доби, незаконні збройні формування 20 разів порушили перемир’я. Сили АТО втратили 4-х військовослужбовців, 7 отримали поранення.

Збройні Сили України 9 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи, в основному, стрілецьку зброю і гранатомети.

Минула доба, у зоні АТО, знову завершилась збільшенням обстрілів українських позицій з боку незаконних збройних формувань.

Після 18 години, на Луганському напрямку, ворог з озброєння БМП обстрілював наші позиції у Новозванівці. З гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики били по українських захисниках у Новоолександрівці, а зі стрілецької зброї - по Станиці Луганській.

Наприкінці доби сили АТО мали і втрати. Близько 18 години, у районі селища Новотошківське, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє наших військових, ще троє отримали поранення.

На Маріупольському напрямку під гранатометний вогонь потрапили наші опорні пункти у Водяному та Гнутовому. Крім того, по Гнутовому близько 20 години противник бив з мінометів калібру 82 міліметри.

На Донецькому напрямку банд формування продовжили обстріли околиць Авдіївки з гранатометів і стрілецької зброї. Також, близько 23 години злочинці застосовували міномет калібру 120 міліметрів по позиціях сил АТО у Пісках, а по Луганському працювала ворожа БМП.
Варто додати, що незаконні збройні формування цинічно нехтуючи «хлібним» перемир’ям продовжують обстріли і цивільних будинків. Так вчора, близько 19 години, бандити з великокаліберних кулеметів били по житлових кварталах Мар’їнки, а о 22 годині вели вогонь з гранатометів по селищу Зайцеве.

Загалом упродовж вчорашньої доби незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я. Четверо наших військових загинуло, троє отримали поранення.

Сили АТО 13 разів відкривали вогонь у відповідь.



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.