Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Нормандська четвірка” обговорила ситуацію на українському фронті

Політика 4984 перегляди

Опубліковано - 24.07.2017 17:05 | Всі новини | Версія для друку

“Нормандська четвірка” обговорила ситуацію на українському фронті
“Нормандська четвірка” обговорила ситуацію на українському фронті
Лідери держав “Нормандської четвірки” Анґела Меркель, Еммануель Макрон, Петро Порошенко і Владімір Путін провели в понеділок, 24 липня, телефонні переговори щодо ситуації на Донбасі.

Президент Франції брав участь у перемовинах у "нормандському форматі" вперше.

Розмова тривала близько двох годин. Співрозмовники заслухали доповідь голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана та його заступника Александера Гуґа. Лідери держав вказали на важливість повного припинення вогню на Донбасі, відведення важкого озброєння та розведення сил під цілодобовим моніторингом ситуації з боку СММ ОБСЄ.

Порошенко: Росія блокує звільнення заручників

Президент України Петро Порошенко назвав останні дні липня на Донбасі одними з найкривавіших у 2017 році. Він закликав Росію негайно припинити агресивні дії та постачання зброї на непідконтрольні Києву території. Порошенко також закликав ввести на Донбас миротворчу місію ООН, повідомляється на сайті президента.

Порошенко підкреслив, що звільнення заручників на Донбасі блокує російська сторона. За його словами, Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, у тому числі тих, кого незаконно утримують на території Росії, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Востаннє обмін заручниками на Донбасі вдалося провести майже рік тому. За даними Служби безпеки України, у полоні проросійських бойовиків перебувають 134 українці.

Макрон і Меркель проти "Малоросії"

Президент Франції та канцлерка Німеччини наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, які підривають територіальну цілісність України, зокрема про створення так званої "Малоросії", повідомляє українська сторона.

Після закінчення перемовин Макрон повідомив у своєму мікроблозі на Twitter: "Безпосередній діалог для конкретних дій. Підтвердження спільної роботи Берліна, Парижа, Москви та Києва щодо кризи в Україні".

Меркель, Макрон, Порошенко і Путін продовжать роботу над дорожньою картою імплементації мінських домовленостей, повідомляє офіційний Київ. Із цією метою у другій половині серпня планують зустріч зовнішньополітичних радників глав держав "нормандського формату".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.