Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Оборонпром” реалізує українсько-польський проект з глибокої модернізації танка Т-72

Економіка 9894 перегляди

Опубліковано - 8.09.2017 21:43 | Всі новини | Версія для друку

Танк РТ-17
Танк РТ-17
ДК “Укроборонпром” та польська компанія Zaklady Mechaniczne “Bumar – Labedy” S.A. представили на міжнародній виставці MSPO-2017 основний бойовий танк PT-17, який є глибокою модернізацією Т-72 за передовими стандартами НАТО.

Про це повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

Цей танк був створений у тісний взаємовигідній співпраці між оборонними комплексами Польщі та України для демонстрації його можливостей перед потенційним замовником – Міністерством оборони Польщі.

В цей же час, досвід, який отримали українські зброярі під час створення цієї машини, дозволяє говорити про повну готовність "Укроборонпорму" до модернізації, у відповідності до стандартів НАТО, танків Збройних Сил України.

Прес-служба ДК "Укроборонпром" підготувала спеціальний матеріал, в якому розкрила подробиці створення PT-17, як зразка міжнародного співробітництва, а також його ролі у озброєнні українського війська у відповідності до стандартів НАТО.

PT-17 – як доказ міжнародної співпраці

Міністерство оборони Польщі, як і оборонні відомства будь-якої країни світу, постійно шукає шляхи підвищення бойових можливостей власної військової техніки.

Для модернізації Т-72, які знаходяться на озброєнні Сухопутних Сил Польщі, польська компанія "Bumar – Labedy" S.A. запропонувала "Укроборонпрому" провести спільні роботи з модернізації танку та об‘єднати найкращі розробки обох оборонних комплексів. А організацію сумісних робіт провели фахівці ДГЗІФ "Укрінмаш", що входить до складу ДК "Укроборонпром".

"Bumar – Labedy" S.A. є найбільшим виробником танків у Польщі, якій на постійній основі співпрацює з оборонними компаніями країн НАТО. Але для реалізації проекту PT-17 була обрана кооперація саме з Україною.

Саме тому сумісний проект польської компанії з "Укроборонпромом" по створенню PT-17, як і транспортний літак Ан-132, є красномовним свідченням того, що українська оборонна промисловість є надійним та ефективним партнером, відкритим до взаємовигідної кооперації.

"Це доказ нового рівня українського оборонної промисловості, який став можливим завдяки розірваним у 2014 році ланцюгам, які зв‘язували українську оборонну промисловість з Росією. Це доказ того, що "Укроборонпром" інтегровано в міжнародну спільноту, це доказ довіри до української інженерної думки та її професіоналізму, того, що не тільки Україна відкрита для країн НАТО, але і самі члени Альянсу відкриті для України", – прокоментував подію Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов.

PT-17 – роль для України

PT-17, окрім прямої демонстрації того, що Україна вже на постійній основі бере участь в таких масштабних та технологічно-складних проектах, як створення нових високотехнологічних машин, доводить, що "Укроборонпром" готовий до модернізації озброєння Збройних Сил України у відповідності до стандартів НАТО.

Підприємства "Укроборонпрому", як тільки-но надійде відповідне замовлення від Міністерства оборони, готові розробити та за мінімально короткий термін представити варіанти модернізації танків Т-64, Т-72, Т-80, "Булат" та "Оплот", які будуть відповідати стандартам НАТО.

Для цього вже готова 120-мм гармата танка з автоматом заряджання, на практиці вирішено її поєднання із прицільними комплексами виробництва країн НАТО, відточене встановлення сучасних цифрових компонентів, включи зв‘язок та навігацію. Конструкційні ресурси танків дозволяють здійснювати заміни башт та моторно-трансмісійного відділу для встановлення нового озброєння та потужніших сучасних двигунів.

А будівництво українського боєприпасного виробництва, яке зможе виготовляти снаряди як ще радянського так і натівського калібру, дозволяє вирішити питання забезпечення боєприпасами.

"Важливо відмітити, що досвід по створенню PT-17, був отриманий не коштом Міноборони чи "Укроборонпрому", а за рахунок міжнародного замовлення, яке до того ж надало і прямі валютні надходження у бюджет України. "Укрінмаш" готовий, у випадку відповідного замовлення з боку Міноборони, провести всі роботи для організації постачання або ліцензійного виробництва в Україні передових електронних та інших компонентів від країн-членів НАТО для модернізації української бронетехніки", – прокоментував Генеральний директор ДГЗІФ"Укрінмаш" Сергій Слюсаренко. Додавши, що "Укрінмаш" може взяти на себе роль інтегратора, поєднавши передові оборонні технології країн-членів НАТО та досягнення української оборонної промисловості для підвищення обороноздатності України та її наближення до Альянсу.

PT-17 – модернізація за стандартом НАТО

Модернізація PT-17 дозволяє перетворити Т-72 у сучасний танк з озброєнням, захистом та електронікою за стандартами НАТО, що у рази підвищує його боєздатність та ефективність на полі бою.

Для підвищення вогневої потужності PT-17 отримав нову гармату КБМ2, натівського калібру 120-мм, яка була виготовлена на підприємстві "Укроборонпрмоу" – "ХКБМ ім. Морозова". При цьому українськими інженерами був повністю перероблений автомат заряджання для використання 120-мм танкових боєприпасів. Такі зміни озброєння викликали необхідність зміни конструкції башти. Для підвищення точності вогню на PT-17 встановлено польські приціли типу GOC-1 Nike та GOD-1 Iris від PCO S.A.

Також PT-17 обладнаний польським двигуном S1000R з автоматичною трансмісією ESM-350M, додатковою силовою установкою та новою системою управління. Як і у випадку з баштою, для встановлених нових силових агрегатів були проведені роботи зі зміни всього моторно-трансмісійного відділу танка. Модернізація торкнулась і захисту машини, включаючи систему динамічного захисту та електронних систем протидії ворожим атакам.

Таким чином, PT-17 є результатом поєднання інженерної думки оборонних комплексів Польщі та України, який дозволив за короткий термін, лише за 5 місяців, розробити, виготовити та надати всі комплектуючи, агрегати та компоненти щоб на MSPO-2017 відбулась повноцінна презентація нового танку.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.