Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАК “Нафтогаз” подав позов проти РФ. яка поцупила майно і активи

Правосуддя 8827 переглядів

Опубліковано - 20.09.2017 16:52 | Всі новини | Версія для друку

НАК “Нафтогаз” подав  позов проти РФ. яка поцупила майно і активи
НАК “Нафтогаз” подав позов проти РФ. яка поцупила майно і активи
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” подала до трибуналу, сформованого при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі, позовну заяву про відшкодування збитків, спричинених незаконним захопленням Російською Федерацією активів групи у Криму.

Про це на сайті "Нафтогазу" повідомляється у середу, 20 вересня. До позову приєднались шість компаній, що входять у групу "Нафтогаз": "Чорноморнафтогаз", "Укртрансгаз", "Лікво", "Укргазвидобування", "Укртранснафта" та "Газ України".

Збитки групи "Нафтогаз" внаслідок окупації Криму на даний час оцінюються на суму близько п’яти мільярдів доларів. Винесення трибуналом рішення по справі заплановано до кінця 2018 року.

"Нафтогаз" та компанії групи ініціювали це арбітражне провадження у жовтні 2016 року відповідно до угоди між Кабінетом міністрів України та урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій, більш відомої як російсько-українська двостороння інвестиційна угода.

Для забезпечення правової допомоги "Нафтогаз" залучив міжнародну юридичну компанію Covington&Burling LLP, яка має досвід захисту інтересів клієнтів у процесах проти Росії. Зокрема, компанія представляла інтереси інвесторів нафтової компанії ЮКОС у спорі проти РФ і домоглася рішення суду про відшкодування 60 мільярдів доларів.

Загалом українські компанії подали вже сім позовів з питань захисту інвестицій проти РФ. Свої позови пред’являли "Укрнафта", "Ощадбанк", аеропорт "Бельбек", Приватбанк, "Лугзор", "Стабіл" та "Еверест".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.