Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Калинівка не вплине на рішення США щодо зброї Україні

Світ навколо нас 5141 перегляд

Опубліковано - 29.09.2017 12:31 | Всі новини | Версія для друку

Калинівка не вплине на рішення США щодо зброї Україні
Калинівка не вплине на рішення США щодо зброї Україні
Рішення США про надання Україні летальної зброї не залежатиме від вибухів на складі боєприпасів у Вінницькій області - про це заявив спецпредставник Держдепартаменту Сполучених Штатів з вирішення конфлікту в Україні Курт Волкер.

"Ми не знаємо всіх обставин. Багато зацікавлених у вибухах, але також є значна вірогідність того, що це був нещасний випадок", - сказав пан Волкер "Голосу Америки".

"Думаю, що рішення США про надання зброї ухвалюватиметься, виходячи з цілей США у цьому питанні", - додав він.

Влітку Курт Волкер заявляв, що Вашингтон активно розглядає можливість надіслати Києву зброю для допомоги у боротьбі з проросійськими бойовиками.

Внаслідок пожежі на арсеналі міноборони у Калинівці Вінницької області, яка спалахнула вночі проти середи, згоріли 34 тони боєприпасів, повідомив в ефірі телеканалу "1+1" радник президента Юрій Бірюков.

За його словами, знищені танкові снаряди та застарілі ракетні боєприпаси.

Він також наголосив, що командир військової частини у Калинівці почав працювати на початку літа, а попереднього звільнили за халатне ставлення до служби.

Напередодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що за ситуацію у Калинівці повинні відповідати найвищі посадовці, включно з керівництвом Генштабу.

В уряді у четвер повідомили, що контролюють ситуацію у районі інциденту.

Із тих районів евакуювали понад 30 тисяч людей, але в Кабміні зазначили, що жителі військового містечка та довколишніх сіл в районі Калинівки вже почали повертатися до своїх домівок.

Внаслідок інциденту постраждали принаймні двоє людей.

Хто винен?

За словами Олександра Турчинова, на українських арсеналах є багато порушень, усунути які мали ще після пожежі біля містечка Сватове у 2015 році.

"Ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали. І тому постає питання щодо якості захисту нашої країни, і поки у нас не будуть відповідати найвищі посадовці, ті які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати і збитки", - сказав він.

"Були ухвалені рішення, були дані доручення, на превеликий жаль, більшість із них не було виконано, і ми маємо такі наслідки. І за невиконання цих доручень треба відповідати, конкретно відповідати і посадами, і скажімо в правовому полі", - додав секретар РНБО.

Це, за його словами, стосується, зокрема, керівництва Генерального штабу.

Керівник Генштабу, головнокомандувач Збройних сил Віктор Муженко у відповідь заявив, що звинуватити його в бездіяльності через пожежу та вибухи не вдасться.

"Призначити крайніх не вийде. Для управління Збройними силами вибудована чітка вертикаль з Верховним Головнокомандувачем на чолі", - написав він на Facebook.

"Ворог нагадав, що йде війна. Головним об’єктом його атаки є Збройні сили як основна опора національної безпеки України. Відразу з’явилися ті, які прагнуть розхитати боєготовність та цілісність Збройних сил. Їх завдання співпадає з ворожим", - наголосив пан Муженко.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій переконаний, що на складі поблизу Калинівки вчинили диверсію: "Я впевнений, що це спланована робота агресора, в тому числі і в середині нашої країни".

При цьому він наголосив, що це "не знімає відповідальності з тих, хто не надав необхідного забезпечення, необхідної охорони складам українських боєприпасів".

Військова прокуратура розслідує вибухи на складах за статтею про диверсію.

Водночас головний військовий прокурор Анатолій Матіос зазначив, що у день вибухів на складі у Калинівці не було зафіксовано диверсійних груп та безпілотних літальних апаратів.

Він додав, що на момент початку вибухів на базі було недостатньо охорони, а також не працювала пожежна сигналізація.

У ДСНС повідомили, що погасили вогонь в сімох спорудах, що виник внаслідок влучання боєприпасів.

Кілька сіл залишаються без електро- та газопостачання.
Над ліквідацією наслідків інциденту працюють більше 2 тисяч рятувальників.

Раніше цього року сталася пожежа із подальшими вибухами на найбільшому в Україні військовому арсеналі в Балаклії Харківської області.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.