Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У вересні кількість жертв серед цивільних на Донбасі - найнижча з початку конфлікту

Війна з Росією (АТО) 4976 переглядів

Опубліковано - 5.10.2017 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситації на Донбасі Мартін Зайдік
Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситації на Донбасі Мартін Зайдік
За словами спецпредставника ОБСЄ Мартіна Зайдіка, у вересні на Донбасі було вбито двоє і поранено 16 цивільних. Кількість порушень режиму припинення вогню також скоротилася.

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситації на Донбасі Мартін Зайдік (Martin Sajdik) заявив, що у вересні цього року в зоні проведення АТО загинула найменша кількість цивільних за весь час збройного конфлікту на Сході України. "Згідно з даними ООН, у вересні кількість цивільних жертв була найнижчою за весь час конфлікту: двоє вбитих і 16 поранених", - зазначив він у середу, 4 жовтня, в Мінську після засідання Тристоронньої контактної групи, повідомляє агентство "Інтерфакс".

За словами Зайдіка, з середини вересня кількість порушень режиму припинення вогню залишається помітно нижчою порівняно з початком "шкільного перемир’я". "Проте ми, на жаль, не можемо говорити, що ситуація в зоні конфлікту є стабільною", - наголосив він.

Що обговорювали в Мінську

За інформацією Мартіна Зайдіка, підгрупа з безпеки Тристоронньої контактної групи 4 жовтня обговорювала в Мінську питання дотримання режиму припинення вогню, розведення сил і засобів, відведення важкого озброєння, захисту об’єктів цивільної інфраструктури і створення навколо них зон безпеки. Економічна підгрупа обговорила питаня забезпечення водопостачання та розширення процедури розрахунків за поставки води.

"Учасники обговорили питання власності фізичних і юридичних осіб, а також можливості погашення заборгованості колишнім працівникам української залізниці в окремих районах Донецької і Луганської областей ", - повідомив Зайдік, цитує вгентство "Інтерфакс-Україна". В підгрупі з політичних питань сторони обговорили продовження дії закону про особливий статус ОРДЛО.

Підгрупа з гуманітарних питань 4 жовтня продовжила обговорення теми обміну незаконно утримуваних осіб, а її координатор Тоні Фріш планує відвідати непідконтрольні Києву райони Луганській області. "Тоні Фріш інформував про свій намір поїхати в Луганську область і відвідати центри ув’язнення по обидва боки лінії зіткнення наприкінці жовтня", - повідомив Зайдік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.