Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після багатоденного кнопкодавства у порожній залі, нардепи ухвалили медичну реформу

Влада 6435 переглядів

Опубліковано - 19.10.2017 14:05 | Всі новини | Версія для друку

Після багатоденного кнопкодавства у порожній залі, нардепи ухвалили медичну реформу
Після багатоденного кнопкодавства у порожній залі, нардепи ухвалили медичну реформу
У четвер, 19 жовтня, Верховна Рада прийняла в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів.

Таке рішення підтримали 240 карток народних депутатів.

Згідно з законопроектом, держава гарантує громадянам України та іншим визначеним законом особам надання необхідних медичних послуг та лікарських засобів повністю або частково за рахунок коштів Державного бюджету.

Як ідеться в пояснювальній записці, обсяг медичних послуг та лікарських засобів, вартість яких покривається державними гарантіями та ступінь покриття, закріплюється на рівні закону в державному гарантованому пакеті. Зміни дозволять залучити до надання медичних послуг за рахунок бюджетних коштів заклади охорони здоров’я недержавної форми власності та фізичних осіб-підприємців, що має позитивно відобразитись на якості надання медичних послуг.

Новий механізм фінансування запроваджується поступово, на первинному рівні вже з 2018 року, на інших рівнях – до 2020 року.

Як повідомлялося раніше, законопроект 6327, яким започатковується медична реформа в Україні, був проголосований парламентом у першому читанні та направлений на доопрацювання робочої групи за участю народних депутатів.

До тексту документу в ході опрацювання робочою групою було надано майже 900 правок, 396 правок були розглянуті Комітетом з питань охорони здоров’я Верховної Ради.

Раніше в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що в ході роботи на текстом законопроекту документ зазнав суттєвих змін по ключових позиціях, що змінює саму суть реформи. Зокрема, була вилучена норма про співоплату за медичні послуги на вторинному-третинному рівні меддопомоги, норма про міжнародні протоколи лікування. Також народні депутати запропонували замість Національної служби здоров’я, яка мала б здійснювати оплату за медичні послуги, зокрема на первинній ланці, виділяти медичну субвенцію місцевим органам влади.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.