Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія має два варіанти дій на Донбасі - кіпрської опції не дано

Світ навколо нас 4491 перегляд

Опубліковано - 7.11.2017 12:28 | Всі новини | Версія для друку

Росія має два варіанти дій на Донбасі - кіпрської опції не дано
Росія має два варіанти дій на Донбасі - кіпрської опції не дано
Курт Волкер вважає, що Росія має два варіанти дій на Донбасі.

"Росія має два варіанти дій на Донбасі. Якщо вони хочуть створити заморожений конфлікт, як в Абхазії, Південній Осетії, чи Придністров’ї, то це буде їм багато коштувати. Однак, якщо захочуть, вони це зроблять попри великі витрати", - заявив спеціальний представник США щодо України Курт Волкер, відповідаючи на запитання на брифінгу в Державному департаменті.

"Альтернатива – це коли Росія виведе свої сили і сприятиме розміщенню миротворців ООН, що принесе всім мир і дозволить просуватись у втіленні Мінського процесу. Це – другий сценарій", - наголосив Волкер.

Волкер заперечив можливість перетворення ситуації на тривалий конфлікт. "Міжнародна спільнота не хоче ще одного Кіпру, - наголосив він. - Не знаю скільки років вже є миротворці на Кіпрі. Не думаю, що цього хоче і Україна. Вона хоче відновити суверенітет на власній території і тому має стимули для втілення Мінських домовленостей".

Саме виконання політичних аспектів Мінських домовленостей вимагають росіяни під час переговорів, - повідомив Волкер.

"Для росіян важливо бачити політичні кроки від України в рамках Мінського процесу. Наприклад, той факт, що Україна поновила закон про спеціальний статус 6 жовтня є важливим політичним кроком від України, який показав, що вона притримується введення спеціального статусу коли це буде можливо.

Цікаво чи на наступній зустрічі вони висунуть щось іще, але це було те, чого вони прагнули", - наголосив Волкер.

З питання введення миротворців, саме США запропонували Україні не висувати контрпропозицій до російської ініціативи, - заявив Волкер.

"Декілька років тому Україна запропонувала ідею залучення миротворців ООН на сході України. На той час, Росія була не готова розглядати таку можливість. Коли Росія виклала свої ідеї стосовно цього, Україна була готова висунути власну пропозицію", - поінформував Волкер.

"З того часу відбулись деякі зміни, було проведено обговорення, Сполучені Штати стали більш залученими до прямих перемовин з Росією і Росія проявила ініціативу, запропонувавши щось", - заявив Волкер.

США, за словами Волкера, запропонували Україні: "Давайте не висувати змагальних постанов. Давайте обговоримо принципову позицію; про те, що мають робити ефективні миротворчі сили, подивитись, чи можна досягти певної згоди, радше ніж конкурувати проектами постанов".

Тепер триває обговорення принципів та елементів, потрібних для майбутньої постанови РБ ООН.

Волкер може відвідати Луганськ та Донецьк, але тільки після їх визволення.

"Я з задоволенням відвідаю Луганськ та Донецьк, - повідомив Волкер, - але тільки тоді, як ми досягнемо миру, безпеки всього населення на сході України – російськомовного та україномовного і всіх, хто там є - ми втілимо Мінські домовленості і відновимо суверенітет України. Тоді я хотів би відвідати ці території, щоб подивитись як вони відновлюються".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.